Joey Luumäki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Joey Luumäki (oik. Jorma Walter Konkola[1], s. 1961) on suomalainen ramopunk-muusikko. Hän on tullut tunnetuksi tyylinsuunnan merkittävimpiin kuuluvan Ne Luumäet -yhtyeen laulajana. Taiteilijanimensä hän on saanut yhtyeen esikuvan Ramonesin laulajan Joey Ramonen mukaan. Ne Luumäet -yhtyeen lopetettua toimintansa Joey Luumäki on säveltänyt uutta materiaalia ja esiintynyt silloin tällöin soolokeikoilla. Hän on myös vieraillut eri ramopunk-yhtyeiden levyillä.

Ne Luumäet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joey Luumäki on yksi vuosina 19851993 aktiivisesti toimineen ja erityisesti 1990-luvun alussa suureen suosioon nousseen Ne Luumäet -yhtyeen perustajista. Hän oli merkittävässä roolissa yhtyeen sanoitus- ja sävellystyössä. Laulamisen lisäksi hän soitti keikoilla akustista kitaraa balladeissa. Studiossa hän soitti myös Ne Luumäkien harvinaiset kosketinsoitinosuudet.

Joey Luumäki & Tappajatomaatit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2008 Joey Luumäki perusti uuden ramopunk-yhtyeen Joey Luumäki & Tappajatomaatit, jossa soittaa rumpuja Ne Luumäet-yhtyeen jäsen Kaide Luumäki. Yhtye julkaisi 2009 EP:n nimeltä Elämä on Punk ja 2010 esikoisalbuminsa Villi itä [2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Joey Luumäki Äänitearkiston sivuilla Äänitearkisto. Arkistoitu 19.1.2017. Viitattu 5.6.2010.
  2. Yy-kaa-koo-nee! Tappajatomaatit tulevat Sound of Finland. Viitattu 10.08.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]