Jeremy Bloom

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jeremy bloom (cropped).png

Jeremy Bloom (s. 2. huhtikuuta 1982 Fort Collins, Colorado, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, freestyle-hiihtäjä ja malli.

Marraskuussa 2009 Bloom kertoi lopettavansa urheilu-uransa ja keskittyvänsä muihin puuhiin.[1]

Ura amerikkalaisessa jalkapallossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bloom valittiin NFL-draftissa 2006 Philadelphia Eaglesin riveihin viidennellä varauskierroksella ja yhteensä 147:tenä pelaajana. Pelipaikaltaan hän on palautusspesialisti, mutta hän sai vamman ja katsoi sivusta kauden 2006 aina viidennelle kierrokselle asti, kunnes sanoi olevansa parantunut. Vuodesta 2007 asti Bloom on edustanut Pittsburgh Steelersiä.

Ura freestylehiihdossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Freestylehiihdossa Bloomin lajina on kumparelasku. Bloom oli vasta 15-vuotias, kun hän pääsi Yhdysvaltain freestylehiihtomaajoukkueeseen. Hän oli todella lahjakas hiihtäjä ja oli jo 19-vuotiaana maailman paras freestylehiihtäjä. Vuonna 2002 hän voitti Yhdysvaltain mestaruuskilpailut ja valittiin edustamaan maatansa talviolympialaisiin 2002. Siellä hän sijoittui vasta yhdeksänneksi, mutta sai arvokasta kokemusta tulevaa uraa varten. Talviolympialaisissa 2006 Bloom paransi sijoitustaan kuudenneksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jeremy Bloom lopettaa urheilu-uransa mtv3.fi. Viitattu 26.11.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]