Jennifer Nicole Lee

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jennifer Nicole Lee

Jennifer Nicole Lee (s. 13. kesäkuuta 1975 Rochester, New York)lähde? on yhdysvaltalainen fitnessmalli, näyttelijä, puhuja ja kirjailija. Hän tuli tunnetuksi laihduttaessaan noin 32 kiloa (noin 70 paunaa) ja aloitettuaan uransa fitnessguruna synnytettyään kaksi lasta.

Varhaiselämä ja perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jennifer Nicole Siciliano syntyi Rochesterissa, New Yorkissa italialaiseen maahanmuuttajaperheeseen; perhe on sittemmin muuttanut Tennesseehen. Hän on suorittanut kandidaatintutkinnon kansainvälisistä suhteista Tennesseen yliopistosta, Knoxvillessä.

Lee asuu Miamissa, Floridassa poikiensa Jadenin ja Dylanin sekä miehensä Edwardin kanssa.

Painon pudotus ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lee sanoo ettei häneltä löydy minkäänlaista aikaisempaa urheilutaustaa ja hän kertookin aina kamppailleensa painonsa kanssa. Hän painoi noin 77 kiloa (noin 170 paunaa) mennessään naimisiin, minkä jälkeen molempien raskauksiensa aikana hänen painonsa jatkoi nousemistaan aina noin 90 kiloon (noin 200 paunaan) asti.

Lee laihtui noin 32 kiloa (noin 70 paunaa), hänet kruunattiin ”Miss Bikini Amerikaksi” vuonna 1996 ja hän aloitti uransa ”fitnessguruna”. JNL, Inc. (nykyisin JNL, Inc. Worldwide) perustettiin tammikuussa 2004. Hänen kirjojaan on julkaistu niin sähköisessä kuin myös painetussa muodossa. Tämän lisäksi Lee on lanseerannut oman uimapukumalliston. Vuoteen 2012 mennessä Lee on esiintynyt 44 lehden kannessa, mukaan lukien kolme kansikuvaa Oxygen-lehdessä. Tämän lisäksi hän esiintyy myös kalenterissa nimeltä ”The Jennifer Nicole Lee Body Paint Calendar”. Lee on myös saanut roolin vuonna 2013 ilmestyvässä elokuvassa Pain and Gain.

Lee on nimetty Muscle & Fitness -lehden vuoden 2006 ”Ms. Muscle and Fitness”: kyseisen tittelin hän jakaa yhdessä Alicia Marien kanssa. Lee toimii myös ravintolisiä tuottavan yhtiön, Bio-Engineered Supplements and Nutrition (BSN), edustajana. Hän on esiintynyt muun muassa Inside Edition -lehdessä, Oprah-televisio-ohjelmassa, The Early Show -aamutelevisiossa, E! Entertainment -show’ssa, Fox and Friends -aamutelevisiossa sekä Extra-keskusteluohjelmassa.

Vuonna 2012 CBS News nimesi Leen ”Amerikan Seksikkäimmäksi Fitness Äidiksi”.

Lee omistaa kaksi vaatemallistoa. Rogianin julkaiseman, fitness muotikuvauksiin suunnitellun ”The Jennifer Nicole Lee Collectionin” on suunnitellut Elisabetta Rogiani. Leen oma sali- ja katumuotia sisältävä vaatemallisto tunnetaan nimellä JNL Clothing Line.

Maaliskuussa 2011 Lee avasi ”Fitness Model Factoryn” Miamissa, Floridassa. Sen tarkoituksena on tarjota niin valo- ja videokuvausstudioiden palveluita, kuin myös meikkaus ja hiusmuotoilua sekä tietenkin valmennusta alan fitnessmalleille.

Vuonna 2011 Yahoo Sports -sivusto nimesi Jennifer Nicole Leen yhdeksi ”kolmesta parhaasta naisesta fitneksen parissa”. Lee nimettiin myös Splash Onlinen mukaan ”parhaaksi julkisuuden fitnesstypykäksi vuonna 2011”.

Leen tavaramerkiksi on muodostunut lause ”Strong is the new skinny”.

Huhtikuussa vuonna 2012 useat eri lähteet raportoivat Jennifer Nicole Leen osallistuneen tulevan Pain & Gain -elokuvan kuvauksiin. Elokuvan on ohjannut Michael Bay ja pääosissa nähdään Mark Wahlberg sekä Dwayne Johnson. Leen nähtiin pukeutuneen Sun Gym -kuntosalin valmentajien paitaan. Kyseisessä elokuvassa Lee näyttelee roolia "Principle Sun Gym trainer".

JNL Fusion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lee on myös luonut fitnessohjelman nimeltä JNL Fusion, joka korostaa kardioliikunnan käyttöönottoa painoharjoittelun lomassa.

Leen kertookin, että JNL Fusion on luotu hänen oman harjoitusohjelmansa pohjalta: 4 X 45 minuutin harjoittelukertaa viikossa. Harjoittelumenetelmä on suunnattu erityisesti naisille.

Kyseinen harjoittelumenetelmä sisältää:

  • voimaharjoittelua kevyempiä painoja sekä oman kehon painoa hyödyntäen
  • plyometristä harjoittelua sekä hyppynaru harjoitteita
  • kardioharjoittelua noin 30 sekunnin aikavälejä hyödyntäen
  • menetelmiä rasvanpolttoa edellyttävän tilan saavuttamiseksi.

JNL Fusion koostuu kotiharjoittelumenetelmistä sekä DVD:istä. Ohjelman noudattaminen edellyttää useiden pienten harjoitteluvälineiden käyttöä.