Jean-Yves Le Gall

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jean-Yves Le Gall vuonna 2016.

Jean-Yves Le Gall (s. 1959) on ranskalaisen kantorakettiyhtiön Arianespacen toimitusjohtaja.

Hän valmistui insinööriksi École Supérieure d’Optique -korkeakoulusta vuonna 1981 ja väitteli Paris-Sud University -yliopistosta tekniikasta vuonna 1983.

Hänen ensimmäinen työpaikkansa alkoi vuonna 1981 CNRS:n tähtitieteen laboratoriossa, jossa hän toimi tutkijana Hipparcos- ja ISO-satelliittien kehitystyössä.

Vuonna 1985 Le Gall siirtyi Teollisuusministeriöön, jossa hän sijoittui Avaruustoimistoon. Hän työskenteli avaruusteollisuuden regulaatiokysymysten parissa. Samana vuonna Posti, tietoliikenne ja avaruusministeri kutsui hänet neuvonantajakseen. Tässä tehtävässä hän pääsi poliittiselta tasolta vaikuttamaan sekä CNESin että ESAn avaruusohjelmiin.

Vuonna 1993 hän siirtyi Novespacen toimitusjohtajaksi. Novespace on CNESin omistama yritys. Vuonna 1996 hän nousi CNESin varapääjohtajaksi. Tällöin hän alkoi toimia Ranskan edustajana ESAn neuvostossa.

Vuonna 1998 hänet valittiin pääjohtajaksi ja hallituksen puheenjohtajaksi Starsem-yritykseen, joka markkinoi venäläisiä kantoraketteja länsimaissa.

Vuonna 2001 hän nousi Arianespacen operatiiviseksi johtajaksi (COO) ja vuonna 2002 pääjohtajaksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]