Jasmiine Julin-Aro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jasmiine Julin-Aro (s. 1950) on suomalainen vaatesuunnittelija.[1] Hän on suunnitellut muun muassa älykkään moottoripyöräasun, hiihtoasuja, purjehdusasuja ja suomalaisen tuulipuvun. Suunnittelija perusti oman suunnittelutoimiston Studio Dimensionin vuonna 1985, ja on siitä asti toiminut freelancer-suunnittelijana tehden lukuisia toimeksiantoja eri suomalaisyrityksille, kuten Selma Ky, Kuusinen Oy, Rukka, Nanso Group Oy ja Kymen Sukka.


Jasmiine Julin-Aron suunnittelufilosofiassa yhdistyvät niin käyttäjälähtöisyys, toimivuus kuin käytettävyys. Monet Julin-Aron asuista on myös suunniteltu suojaamaan käyttäjää vammalta joko erityisolosuhteissa tai erikoisharrastuksessa, kuten laskettelussa, purjehduksessa tai moottoripyöräilyssä. Moottoripyöräilyasut ovat Julin-Aron erityisosaamisaluetta ja esimerkki hänen funktionaalisesta vaatesuunnittelusta.

Julin-Aro on saanut lukuisia alan tunnustuksia. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin Kaj Franck muotoilupalkinto. Vuonna 2011 hänet valittiin vuoden vaatetussuunnittelijaksi ja hän sai Rukka-tiimin mukana Kultainen vaatepuu –palkinnon 2001. Purjehdus- ja moottoripyöräilyvaatteita on palkittu monenlaisilla muotoilu- ja innovaatiopalkinnoilla ja niitä on valittu museoiden kokoelmiin. Hän on toiminut myös useasti olympiajoukkueen vaatetuksen suunnittelijana.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jasmiine Julin-Aro sai muotoilun Kaj Franck -palkinnon hs.fi. 8.11.2012. Viitattu 2.7.2021.
  2. Suomen Messusäätiö: Jasmiine Julin-Aro 2012. Design Forum Finland, 2012.