James Dugan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

James Dugan (7. toukokuuta 1912 Altoona, Pennsylvania, Yhdysvallat3. kesäkuuta 1967 Panama City, Florida, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen historioitsija, toimittaja ja kirjailija, joka tunnetaan parhaiten yhteistyöstään Jacques-Yves Cousteaun kanssa.

Dugan syntyi kolmilapsisen perheen ensimmäisenä. Hän kävi high schoolin kotikaupungissaan Altoonassa. High schoolin jälkeen Dugan lähti opiskelemaan Pennsylvanian valtionyliopistoon, jossa hän toimitti kahta yliopistolehteä. Dugan valmistui vuonna 1937 ja toisen maailmansodan aikana hän palveli ilmavoimissa ja toimi sotakirjeenvaihtajana Euroopassa.

Dugan tapasi Cousteaun ensimmäisen kerran vuonna 1944 Ranskan vapauttamisen aikana. Tässä vaiheessa Dugan oli Yhdysvaltain armeijan Yank, the Army Weekly -lehden toimittajana. Dugan ja Cousteau tekivät monta vuotta yhteistyötä. Dugan oli toimittamassa Cousteaun ensimmäistä kirjaa Hiljainen maailma: Ihmiskalana meren syvyyksissä ja tämän jälkeen auttoi Cousteauta muidenkin kirjojensa kirjoittamisessa. Cousteaun elokuviin Hiljainen maailma ja Elävä meri sekä hänen televisiosarjoihin Dugan oli kirjoittamassa kerrontaa.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:James Dugan
Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.