Jättiläisnaisen hyökkäys (vuoden 1993 elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jättiläisnaisen hyökkäys
Attack of the 50 Ft. Woman
Ohjaaja Christopher Guest
Käsikirjoittaja Joseph Dougherty
Mark Hanna (alkup.)
Perustuu Jättiläisnaisen hyökkäys
Tuottaja

Daryl Hannah
Joseph Dougherty
Chuck Binder
Debra Hill

Andrew G. La Marca
Dan Mizell
Säveltäjä Nicholas Pike
Kuvaaja Russell Carpenter
Leikkaaja Harry Keramidas
Pääosat Daryl Hannah
Daniel Baldwin
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö HBO
Ensi-ilta 11. joulukuuta 1993
Kesto 85 min.
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Jättiläisnaisen hyökkäys on vuonna 1993 ilmestynyt yhdysvaltalainen televisioelokuva, joka perustuu vuonna 1958 ensi-iltansa saaneeseen samannimiseen tieteiselokuvaan. Christopher Guestin ohjaaman uusintaversion pääosia esittivät Daryl Hannah ja Daniel Baldwin. Elokuva sai ensiesityksensä HBO:lla 11. joulukuuta 1993. Se pääsi myöhemmin teatterilevitykseen Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miljonääriäitinsä omaisuuden perinyt Nancy Archer (Hannah) elää onnettomassa avioliitossa Harryn (Baldwin) kanssa. Nancyn kiinteistökeinottelija-isä (William Windom) allekirjoituttaa Nancylla päivittäin asiakirjoja, joilla Nancyn omaisuus siirtyy vähän kerrallaan isälle, joka pyrkii valtaamaan kotikaupungin rakennushankkeille.

Eräänä iltana Nancy on etsinyt Harrya motellista, jossa tämä on rakastajattarensa Honeyn (Cristi Conaway) kanssa. Nancy on matkalla kotiin, kun avaruusalus laskeutuu taivaalta ja ampuu Nancya valosäteellä. Pelästynyt Nancy hakee apua, mutta hänellä ei ole tapahtuneesta todisteita eikä kukaan usko häntä.

Harry yrittää hyödyntää Nancyn mielenterveyden järkkymiseksi epäilemäänsä tapausta saadakseen tämän suljettuun laitokseen, ja suostuu Nancyn kanssa autiomaahan etsimään avaruusalusta. Harryn yllätykseksi avaruusalus laskeutuukin taivaasta ja ampuu jälleen Nancya säteellä. Nancy katoaa säteen vaikutuksesta ja Harry pakenee.

Nancy ilmestyy kaupungissa Honeyn liikkeen katolle, ja hänet viedään kotiin. Nancyn isän ja Harryn riidellessä Nancy menettää malttinsa, jolloin hän alkaa kasvaa kunnes hänen päänsä menee sisäkaton lävitse.

Nancy majoitetaan talliin. Harry tuo paikalle lääkärin (Paul Benedict) vastoin Nancyn terapeutin (Frances Fisher) ohjeita. Lääkäri on huolissaan Nancyn sydämen jaksamisesta, ja Harry huomaa välittömästi tilaisuutensa: Nancyn järjestämällä romanttisella illallisella Harry solvaa Nancya ja rehvastelee avioliiton ulkopuolisilla suhteillaan, jolloin Nancy kiihtyy niin että pyörtyy.

Harry luulee Nancyn sydämen pettäneen, ja lähtee Honeyn luokse juhlistamaan luvassa olevaa perintöä. Nancy kuitenkin herää vihaisena ja entistäkin suurempana. Hän kävelee kaupunkiin pakokauhua aiheuttaen ja saapuu Honeyn liikkeen eteen. Nancy kehottaa Honeya pyrkimään nykyistä parempaan ennen kuin poimii Harryn käteensä ja lähtee autiomaahan uteliaat kaupunkilaiset, viranomaiset ja kansalliskaartin helikopterit perässään.

Nancy pysähtyy voimalinjojen eteen, ja hänen isänsä yrittää nuhdella häntä. Nancy torjuu isän nuhtelut ja halveksuu ääneen tämän rahanahneita hankkeita. Helikopteri avaa tulen, minkä seurauksena Nancy kaatuu voimalinjoille ja saa sähköiskun. Avaruusalus ilmestyy paikalle ja ampuu jälleen säteellä Nancya niin että tämä katoaa.

Sisällä avaruusaluksessa Nancy ja kaksi muuta jättiläisnaista katselevat pikkuruisia miehiään, jotka on suljettu säiliöön. Säiliössä miehet yrittävät keskinäisellä terapialla parantua asenteistaan.