Jääkiekon SM-liigan tuomarit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jääkiekon SM-liigassa tuomitsi kaudella 2018 yhteensä 39 tuomaria, 22 päätuomaria ja 17 linjatuomaria. Kaudella 2015-2016 hyväksyttiin niin sanotut kotituomarit eli seurojen kotipelejä sai tuomita kyseisellä paikkakunnalla asuva päätuomari.

Asu ja mainokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laaksonen Tom & Terho Jussi.jpg

Kaudelle 2006 SM-liigatuomarit saivat uudet SM-liigaan tarkoitetut paidat. Niissä oli tarkoitus säilyttää erotuomaripaidan raitoja mutta tuoda jotain uutta. Paitojen hankinnassa toimi yhteistyössä Intrum Justitia. Mainoksia heillä nykypäivänä on jalassa CLIQUE, rinnassa, kypärässä ja selässä INTRUM JUSTITIAN tunnuslause fair pay ja yhtiön logo sekä polvessa ja housujen takana EA Sports logo. Heidän asusteet ovat Bauerin tuotantoa. Kypärä on Bauerin 9500.

Kritiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SM-liigan tuomaristoa ollaan arvosteltu kovasti eri medioissa. Erityisesti liigan suhtautumista päähän kohdistuviin taklauksiin pidetään vanhentuneena suhteessa esimerkiksi NHL:ään. Media eikä yleisö kuitenkaan usein huomioi sitä seikkaa, että Suomessa ei ole ainuttakaan ammattilaistuomaria, toisin kuin taas esimerkiksi NHL- ja KHL-liigoissa.