Integroitu markkinointiviestintä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Integroitu markkinointiviestintä eli IMC (engl. integrated marketing communications) on yrityksen toimintatapa, jossa se huolellisesti yhdenmukaistaa ja koordinoi kaikkea viestintäänsä eri kanavissa, jotta siitä ja sen tuottamista hyödykkeistä (tuotteista tai palveluista) syntyisi asiakaskunnassa ja muissa sidosryhmissä mahdollisimman selvä, yhtenäinen ja mieleenjäävä kuva. [1]


Integroitu markkinointiviestintä on strateginen liiketoimintaprosessi, jonka avulla suunnitellaan, kehitetään, toteutetaan ja arvioidaan koordinoitavissa olevaa, mitattavaa ja puhuttelevaa brändikommunikaatiota lyhyellä ja pitkällä aikavälillä kuluttajien, asiakkaiden, potentiaalisten asiakkaiden ja muiden määriteltyjen ja relevanttien sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien näkökulmasta.

Integraatioajattelu pitää sisällään organisaation kokonaisuudessaanselvennä, mutta se korostaa markkinoinnin, myynnin ja viestinnän rooleja -ja niiden yhteispeliä. Integraatiossa on kahdeksan ulottuvuuttaselvennä. Integraatiota voidaan soveltaa käytäntöön myös taktisissa operaatioissa, vaikka se määritelmänsä mukaisesti korostaa strategisen markkinoinnin roolia.

  1. Kotler, Philip ym.: Principles of Marketing, s. 726. 4th European edition. Pearson, Prentice Hall, 2005. ISBN 978-0-273-68456-5.

Kirjallisuutta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Vierula, Markku: Suuri integraatiokirja - markkinointi, myynti ja viestintä, toinen uudistettu ja laajennettu painos. Kirjan esipuhe professori Don E. Schultz. AlmaTalent 2014 Vierula, Markku: Suuri integraatiokirja. Markkinointi, myynti ja viestintä. Talentum 2009. ISBN 978-952-14-2139-6.