Komisario De Luca

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Il Commissario De Luca)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Komisario De Luca (Il Commissario De Luca) on italialainen 2008 valmistunut rikossarja. Sen on tuottanut Rai Fiction. Sarjan pääosissa esiityvät Alessandro Prezioni (Achille De Luca), Corrado Fortuna (Leopoldo Pugliese), Stefano Pesce (Guido Leonardi) ja Raffaella Rea (Valeria).

Carlo Lucarellin romaaneihin perustuva sarja sijoittuu vuosien 1938-1948 väliselle ajalle. Sarja seuraa rikospoliisi Achille De Lucan työtä Bolognassa ja Adrianmeren rantamilla sodan aikana ja fasismista toipuvassa Italiassa. De Luca haluaa vain tehdä hyvää poliisityötä "vaikka hänen sitten pitäisi pidättää itse Mussolini". Tämä asenne ajaa hänet monesti nokakkain arvostaan tietoisten fasistien tai aatelisten kanssa. Lopputuloksena tutkimuksistaan hän kuitenkin löytää totuuden vaikka se jättääkin hänelle monesti pahan maun suuhun.

Sarjaa on tehty neljä jaksoa. Suomessa sarjaa esitti Yle TV2 vuoden 2010 elo- syyskuussa.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Epävirallinen tutkimus (Indagine non autorizzata): Vuosi on 1938. Rannalta läheltä Mussolinin huvilaa löytyy tytön ruumis ja syyllisen etsintä käy poliisille perin tukalaksi. (Esitetty 12.8.2010)
  2. Tiedonanto (Carta Bianca): Vuosi 1945. Komisario de Luca tunnetaan miehenä, joka pelasti Mussolinin hengen. Kunnia on kyseenalainen, sillä tutkiessaan bolognalaisen merkkihenkilön murhaa, joutuu de Luca partisaanien tappolistalle. (Esitetty 19.8.2010)
  3. Pilvinen kesä (Estate torbida): Kesäkuu 1945. Koko Pohjois-Italia on yhä sekasorrossa natsimiehityksen jäljiltä. Komisario de Luca pakenee kohti etelää, mutta pysäytetään ja häntä pyydetään tutkimaan pikkukaupungissa tehtyä murhaa. (Esitetty 26.8.2010)
  4. Via delle oche (Via delle Oche): Vuosi 1948. De Luca pääsee palaamaan Bolognaan vasta tällöin, keskelle kiivasta vaalitaistelua. Tutkiessaan ilotalossa tapahtunutta kuolemantapausta hän tapaa myös bordellin salaperäisen johtajattaren. (Esitetty 2.9.2010)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.