ITV3

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
ITV3
200x
Lähetykset alkoivat1. marraskuuta 2004
OmistajaITV Digital Channels Ltd.
Kuvaformaatti16:9
Katsojaosuus1,5% (lokakuu 2009, BARB)
MaaFlag of the United Kingdom.svg Yhdistynyt kuningaskunta
NäkyvyysalueYhdistynyt kuningaskunta & Irlanti
PääkonttoriLontoo, Englanti
AiemminGranada Plus
Kotisivuwww.itv.com/itv3
Saatavuus
Antenniverkko
FreeviewKanava 10
Satelliitti
Sky DigitalKanava 119
Kaapeliverkko
Virgin MediaKanava 116

ITV3 on brittiläinen mainosrahoitteinen televisiokanava, joka aloitti lähetykset 1. marraskuuta 2004 korvaamalla Granada Plus -kanavan.

Ohjelmisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanava on suunnattu yli 35-vuotiaille ja suuri osa sen ohjelmistosta onkin vanhempien draamasarjojen ja tilannekomedioiden uusintoja. ITV:n yritykset saada katsojat pysymään kanavalla on saanut sen hankkimaan uudempia amerikkalaisia sarjoja antenniverkkoon yksinoikeudella, kuten Num3rot ja Kova laki: Oikeuden ratkaisu.

ITV aloitti 30. lokakuuta 2006 kanavasta uuden, tunnin viiveellä ITV3:n ohjelmat lähettävän ITV3+1-kanavan yhtä aikaa ITV2+1-kanavan kanssa. Se ei kuitenkaan lähetä joitakin ohjelmia lakiin vetoavista syistä, vaikka kyseessä oleva ohjelma olisikin listattu EPG:ssä.

Vuonna 2007 rugbyn maailmancupin aikana kanava lähetti rugbyotteluita, kun ITV1 ja ITV4 lähettivät samaan aikaan jalkapallo-otteluita.

Esimerkkejä ohjelmistosta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rikostrilleripalkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodesta 2008, ITV3 on järjestänyt palkintogaalan nimeltä Crime Thriller Awards. Gaalassa palkitaan vuoden parhaat rikostrillerisarjat ja sitä on molempina vuosina edeltänyt 6-7 viikon rikosohjelmien kausi ITV3-kanavalla. Vuonna 2009 palkintogaala yhdistettiin Crime Writers' Associationin Daggers-gaalan kanssa.