IPR University Center

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

IPR University Center on Helsingin yliopiston, Turun yliopiston, Helsingin kauppakorkeakoulun (nyk. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu), Svenska handelshögskolanin ja Teknillisen korkeakoulun perustama erillinen laitos, joka aloitti toimintansa 1.1.2000[1].

IPR University Center koordinoi ja edistää immateriaalioikeuteen liittyvien kysymysten tutkimusta ja alan koulutusta, tarjoaa immateriaalioikeutta koskevaa tietopalvelua ja julkaisee IPRinfo-verkkolehteä[2]. Instituutti järjestää myös maksullisia kursseja sekä räätälöityä koulutusta korkeakouluille ja yrityksille. Instituutin kannatusyhdistys IPR University Center Association ry ylläpitää stipendirahastoa, joka tukee immateriaalioikeutta koskevaa tutkimusta ja koulutusta[3].

Vuonna 2017 instituutin jäsenyliopistoja ovat

Hallinnollisesti IPR University Center kuuluu vuoden 2014 alusta Svenska handelshögskolanin alaisuuteen. Instituutin johtajana toimii Niklas Bruun.

Instituutti ylläpitää OIKKU-tietokantaa, jossa on mm. tiivistelmät kaikista hovioikeuksien immateriaalioikeutta koskevista ratkaisuista 2000-luvulla. Tietokannassa on lisäksi joitain tekijänoikeusneuvoston lausuntojen ja työsuhdekeksintölautakunnan ratkaisuiden tiivistelmiä. Helmikuussa 2014 tietokannassa oli noin 1400 ratkaisua tai tiivistelmää[4].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]