Hifimaailma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hifimaailma
Hifimaailma-logo.png
Entiset nimet Hifi
Kustantaja Fokus Media
Julkaisija Fokus Media
Perustettu 2006
Päätoimittaja Mauri Eronen
Ilmestymistiheys 8 numeroa vuodessa[1]
Kieli Suomi

Hifimaailma on äänen- ja kuvantoiston harrastajille tarkoitettu erikoislehti. Hifimaailma perustettiin kun Sanoma Magazine Finland Oy:n kustantama HIFI-lehti lakkautettiin loppuvuodesta 2006. Ensimmäinen Hifimaailman oli numero 1/2007.

Hifimaailma-lehden perusti Teppo Hirvikunnas ja kustantajana oli Hirvikunnaksen omistama Hifi-Mediat Oy. Mukaan saatiin heti suurin osa lakkautetun HIFI-lehden avustajista. Teppo Hirvikunnas oli Hifimaailman päätoimittaja.

Hifi-Mediat Oy oli myös autoäänentoiston erikoislehden, Autosound-lehden kustantaja.

Hifimaailma-lehdelle saatiin erinomainen startti, koska lakkautetun HIFI-lehden tilaajat, mainostajat ja yhteistyökumppanit olivat hyvin hämmästyneitä lehden yllättävästä lakkautuksesta. Hifimaailma otettiin ilolla vastaan ja lehden ensimmäiselle numerolle saatiin yli tuhat ennakkotilaajaa.

Lehden logoa jouduttiin muuttamaan jo muutaman numeron jälkeen, koska Sanoma Magazine Finland katsoi lehden nimen ja erityisesti logon HIFI-sanaa korostavan ulkoasun loukkaavan heille myönnettyä tavaramerkkisuojaa sanalle HIFI tuoteluokassa painotuotteet. Oli erikoista että näinkin geneeriselle yleissanalla myönnettiin tavaramerkkisuoja. Suoja ei ole enää voimassa, se on erääntynyt jo 15.2.2017. Tavaramerkkisuojan ja Sanoma Magazinen lakiosaston painostuksesta johtuen Hifimaailma-lehden logoa jouduttiin muuttamaan jo numeroon 3/2007.

Vuonna 2010 Hifimaailma-lehden kustantajan Hifi-Mediat Oy:n osake-enemmistö myytiin Pop Media Oy:lle. Hifi Mediat jatkoi edelleen Hifimaailma-lehden kustantajana ja Teppo Hirvikunnas lehden päätoimittajana.

Vuonna 2015 Hifimaailma-lehti myytiin Fokus Media Oy:lle ja lehden päätoimittajaksi tuli pitkään lehden toimituspäällikkönä toiminut Mauri Eronen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hifimaailma Mediakortit. Viitattu 19.9.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.