Hetan Majatalo

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hotelli Hetan Majatalon logo.

Hetan Majatalo on Lapin läänin vanhin toiminnassa oleva, samassa perheessä ja suoraan alenevassa sukupolvessa pysynyt matkailualan perheyritys, joka toimii nyt jo neljännessä sukupolvessa.[1] Hotelli Hetan Majatalo on samalla Enontekiön uusin hotelli.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna Kreeta ja Fredrik Vuontisjärvi avasivat matkailijoille majatalon kotiinsa vuonna 1924[2]. Lapin sodan jälkeen Retriikin mäki tuhoutui täysin. Kreetan ja Vuontisjärven lapset perustivat kaupan ja kestikievarin, joka sai Suomen viimeiset kestikievarioikeudet. Kauppa suljettiin 1970-luvulla. Toinen sukupolvenvaihdos tehtiin ja uudet omistajat rakensivat hotellirakennuksen majatalon välittömään läheisyyteen.[3]

Sijainti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Majatalo sijaitsee Enontekiön kirkonkylän keskustassa. Se on sijainnut koko ajan samalla mäellä, jota kutsutaan Reetrikin mäeksi. Lapin sodassa lähes kaikki Hetan kylän talot paloivat, mutta Kalle ja Maija rakensivat Majatalon samalle paikalle. Pihapiirissä on Hetan ensimmäinen uudisrakennus, pikkupirtti, sekä hotellirakennusta lukuun ottamatta kaikki pihan rakennukset on tehty heti sodan jälkeen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lapin vanhin majoitusyritys, Suomen viimeisin kestikievari. Levin sanomat, tammikuu-helmikuu 2008, s. 17.
  2. Hetan Majatalo toiminut 85 vuotta; YLE 25.5.2012
  3. Hetan majatalon viralliset kotisivut, viitattu 11.4.2014, (suomeksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]