Hermán Gaviria

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hermán Gaviria Carvajal (27. marraskuuta 1969 Carepa, Antioquia24. lokakuuta 2002 Cali) oli kolumbialainen jalkapalloilija, keskikenttäpelaaja.

Peliura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eteläamerikkalaiseen tapaan Gaviria käytti pelatessaan taiteilijanimeä, joksi hänen valintansa oli synnyinpaikkansa mukaan Carepa. Hän pelasi vuosina 19921997 Kolumbian maajoukkueessa 40 ottelua, joissa teki viisi maalia. Hän edusti maataan vuoden 1994 maailmanmestaruuskisoissa, joissa teki yhden maalin, 1992 olympialaisissa (kaksi maalia) ja kolmesti maanosansa mestaruuskisoissa. Seuratasolla hän pelasi Atlético Nacionalissa, Deportes Tolimassa, Deportivo Calissa, Atlético Bucaramangassa ja myös Shonan Bellmaressa, J. Leaguessa.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deportivo Calin pitäessä harjoitusleiriä syksyllä 2002 salama iski Gaviriaan. Hän menehtyi heti, mutta hänet julistettiin kuolleeksi vasta Valle de Lillin sairaalassa. Vieressä ollut joukkuetoveri Giovanni Córdobakin loukkaantui niin pahoin, että menehtyi kolme päivää myöhemmin.[1] Gavirialta jäi vaimo ja kaksi lasta.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]