HelsinkiMissio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

HelsinkiMissio ry. (vuoteen 2005 asti Helsingin Kaupunkilähetys ry.) on vuonna 1883 perustettu sosiaalialan järjestö.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HelsinkiMissio toimii senioreiden, nuorten kriisityön lapsiperheiden sekä erityisryhmien parissa. Ammattiosaamiseen ja vapaaehtoistoimintaan perustuvan työn tarkoituksena on etsiä, löytää ja auttaa yksinäisiä kaupunkilaisia sekä haastaa kaikki toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. HelsinkiMission toiminnanjohtaja on Tuula Colliander.

HelsinkiMission hallituksessa ja valtuuskunnassa on edustettuna joukko Suomen elinkeinoelämän ja yhteiskunnan vaikuttajia. Valtuuskunnan puheenjohtajana on pääjohtaja Timo Ritakallio ja varapuheenjohtajina kauppaneuvos Hannu Tonteri ja sekä kirja-ajan asiantuntija Leena Majander-Reenpää. Hallituksen puheenjohtajana toimii Juha Ruotsalainen ja varapuheenjohtajana konttorinjohtaja Mikko Hyttinen. Hallituksen muut jäsenet ovat partneri Riitta Huuhtinen, toimitusjohtaja Yrjö Kopra, markkinointijohtaja Caroline Lilius, professori Anne Birgitta Pessi, kirkkoherra Juha Rintamäki ja senior partner Henrik Winberg.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Kaupunkilähetyksen perusti vuonna 1883 pastori K. August Hildén. Järjestön toiminnan käynnistäjiin kuului Suomen sosiaalityön uranuurtajiin kuulunut diakonissa Cecilia Blomqvist, joka myöhemmin oli mukana myös Turun kaupunkilähetyksessä. Järjestön johtajana toimi yli 30 vuotta, vuodesta 1933 vuoteen 1969, teologian tohtori Veikko Päivänsalo.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuolleita. Veikko Päivänsalo. Helsingin Sanomat, 24.11.1978, s. 20.