Helsingin yliopiston Avoin yliopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto tarjoaa Helsingin yliopiston opetussuunnitelmien mukaisia opintoja lähes kaikista tiedekunnista. Opinnot ovat avoimia kaikille: ikä- tai pohjakoulutusvaatimuksia ei ole. Opettajina toimivat pääosin yliopiston omat opettajat ja opinnot voi liittää yliopistotutkintoon, jos opiskelijalla myöhemmin on tutkinnonsuoritusoikeus.

Helsingin yliopisto on järjestänyt avointa yliopisto-opetusta vuodesta 1977. Avoin yliopisto on Helsingin yliopiston erillinen laitos. Avoimessa yliopistossa on noin 40 työntekijää sekä lähes 350 tuntiopettajaa. Avoimella yliopistolla on toimipisteet Helsingissä ja Lahdessa ja opetusta järjestetään myös useissa yhteistyöoppilaitoksissa eri puolilla Suomea.

Avoimen yliopiston opinnot on suunniteltu niin, että ne on mahdollista suorittaa esimerkiksi työn ohessa. Verkko-opinnot voi suorittaa kokonaan etäopintoina vaikka ulkomailta. Muussakin opetuksessa hyödynnetään verkkoa erilaisilla tavoilla. Joissakin jaksoissa opiskelija voi valita, suorittaako kyseisen opintojakson esimerkiksi luentoina vai kirjatenttinä.[1]

Vuonna 2016 opiskelijoita oli yhteensä 21 920.

Avoin yliopisto toteuttaa myös Helsingin yliopiston Studia Generalia -toimintaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Avoimen yliopiston esittely Helsingin yliopiston Avoin yliopisto - verkkosivut. Helsingin yliopisto. Viitattu 28.11.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]