Helsingin kulttuurikeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kulke RGB fi.jpg

Helsingin kulttuurikeskus on Helsingin kaupungin virasto, jonka tehtävänä on edistää taidetta, kulttuuria ja luovuutta. Kulttuurikeskus kehittää kulttuurisesti rikasta ja monimuotoista Helsingin seutua.

Kulttuurikeskus jakaa vuosittain avustuksina lähes 17 miljoonaa euroa,[1] josta kaksi kolmasosaa ohjataan yhteisöjen tukemiseen, viidennes teatterilain piiriin kuuluville ammattiteattereille ja 10-15 prosenttia harkinnanvaraisiin avustuksiin. Virastopäällikkönä toimii kulttuurijohtaja Stuba Nikula.[2]

Tehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin kulttuurikeskuksen tukee, tarjoaa ja edistää kulttuuria. Kulttuurikeskus

  • myöntää avustuksia taidelaitoksille, taideoppilaitoksille, taideyhteisöille, yhteisöille ja taiteilijoille sekä tarjoaa esiintymis- ja työtiloja taiteilijoille;
  • tuottaa tapahtumia itse ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa;
  • toimii kulttuuripolitiikassa paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla aloitteellisesti ja tavoitteellisesti.

Toimipaikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin kulttuurikeskus tarjoaa vuosittain noin 1500 kulttuuritapahtumaa ja 100 näyttelyä seuraavissa toimipaikoissa:

Verkkolehti Skenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin kulttuurikeskus julkaisee verkkolehteä Skenet.fi. Skenet on jo perinteikäs netissä toimiva julkaisu, joka perustettiin vuonna 1997.

Alusta alkaen Skenet on tukenut taiteen tekijöitä ja yksittäisiä taiteilijoita kulttuuritapahtumien tiedotusvälineenä. Skenet julkaisee viikoittain kymmenkunta ajankohtaista arviota elokuvista, teatteriensi-illoista ja näyttelyistä. Lisäksi se esittelee ennakkoon lyhytkestoisia musiikki- ja tanssi tai kuvataidetapahtumia. Oman lisänsä tarjontaan tuovat lasten kulttuuritapahtumien esittelyt.

Skenet esittelee erilaajuisia tapahtumia, mutta pääpaino on pienissä produktioissa. Tällä tavoin halutaan nostaa esiin pääkaupunkiseudun monipuolista ja runsasta kulttuuritarjontaa sekä laajentaa kulttuurikritiikin kirjoa Helsingissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Avustukset Helsingin kulttuurirahasto. Viitattu 20.11.2013.
  2. Stuba Nikulan vetovastuu alkoi 1.11.2013. Helsingin kulttuurikeskus. Viitattu 20.11.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]