Harry Baals

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Harry William Baals (16. marraskuuta 18869. toukokuuta 1954) oli Fort Waynen kaupungin republikaaninen pormestari Indianan osavaltiossa vuosina 1934–1947 ja vuodesta 1951 kuolemaansa saakka.

Virkakautensa aikana Baals alensi veroja ja rakennutti kaupunkiin maanalaisen viemäröintijärjestelmän ja jätevedenpuhdistamon, joka on edelleen käytössä. Hänen kunniakseen nimettiin postuumisti katu (Harry Baals Drive), mutta sen nimi lyhennettiin myöhemmin muotoon H. W. Baals Drive.

Vuoden 2011 alussa kaupungin viranomaiset järjestivät nettiäänestyksen uuden hallintorakennuksen nimestä, ja "Harry Baals Government Center" sai yli 90% äänistä. Fort Waynen varapormestari kuitenkin sanoi, ettei rakennusta luultavasti nimetä Baalsin mukaan, koska "hän ei ole niin tunnettu Fort Waynen ulkopuolella".[1]

Baalsin jälkeläiset ovat alkaneet käyttää nimestään ääntämismuotoa 'Bales'. Hänen maalliset jäännökset on siunattu Lindenwoodin hautausmaalle Fort Waynen kaupungissa. Hän kuoli munuaistulehdukseen vuonna 1954.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]