Hannelore Schroth

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hannelore Emilie Käte Grete Schroth (10. tammikuuta 1922 Berliini, Weimarin tasavalta7. heinäkuuta 1987 München, Länsi-Saksa) oli saksalainen elokuva-, teatteri- ja televisionäyttelijä, jonka ura kesti yli viisi vuosikymmentä. Suomessa Schroth tunnetaan ainakin Vaahteramäen Eemeli -elokuvista, joissa hän esitti rouva Pekkalaa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Schroth syntyi Berliinissä. Hänen vanhempansa olivat näyttelijät Heinrich Schroth ja Käthe Haack. Hänen vanhempi velipuolensa oli näyttelijä ja elokuvaohjaaja Carl-Heinz Schroth (1902–1989), joka oli syntynyt Heinrich Schrothin aiemmasta avioliitosta Else Ruttersheimin kanssa.

Schroth avioitui näyttelijä Carl Raddatzin kanssa, mutta avioliitto päättyi eroon. Hän avioitui toisen kerran itävaltalaisen syvänmerensukeltajan Hans Hassin kanssa. Heille syntyi poika Hans Hass Jr. (1946–2009), josta tuli näyttelijä ja poplaulaja. Hän oli kolmannen kerran naimisissa lakimiehen kanssa ja heille syntyi poika Christopher Kantapper Kösterin (1953–2012). Hänen molemmat poikansa tekivät itsemurhan.

Schroth kuoli vuonna 1987 65-vuotiaana ja haudattiin Berliiniin Friedhof Heerstraßen hautausmaalle.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Hannelore Schroth
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.