Hanna (Alberta)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hanna on kaupunki itäisessä Keski-Albertassa, Kanadassa. Kaupungin asukasluku on noin 2700 ja sen elinkeinoista tärkeimpiä ovat maatalouden ja öljyntuotannon lisäksi matkailu- sekä kaivostoiminta.

Kaupungin synty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupunki syntyi ensimmäisten uudisasukkaiden saapuessa sen nykyiselle alueelle kesällä 1912. Aluetta huutokaupattiin Saskatoonin julkisessa huutokaupassa, ja pian sen lähialueilla liikkui jo huhu alueelle suunnitellusta kaupungista. Vuoden loppuun mennessä Hannaan oli muuttanut jo 800 asukasta.

Kaupungin syntyyn liittyy vahvasti industrialismi ja varsinkin rautatieteollisuuden lisääntyminen.

Maantiede ja populaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna on kaupunki keskisessä Albertassa, Kanadassa. Se sijaitsee valtateiden 9 ja Veteran's Memorial Highwayn risteyksessä, 215 kilometrin päässä Calgarysta koilliseen. Matkaa Yhdysvaltain ja Kanadan väliselle rajalle on noin 330 kilometriä.

Hannan asukasmäärä on noin 2700 ja asukastiheys on noin 214 neliökilometriä kohden.

Elinkeinot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannan pääelinkeinoja ovat maatalous, öljy- sekä polttoainetuotanto, kaivostoiminta sekä tehdasteollisuus. Myös turismilla on tuloissa merkittävä osa, sillä kaupunki sijaitsee valtateiden varsilla.

Maatalouden saralla eniten viljellään muun muassa ohraa, vehnää ja ruista. Karjankasvatuksessa tärkeimpiä ovat lampaat, siat sekä siipikarja.

Tunnettuja hannalaisia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myös kanadalaisyhtye Nickelback on perustettu Hannassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://www.hanna.ca/