Greta Scacchi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Greta Scacchi

Greta Scacchi (s. 18. helmikuuta 1960 Milano, Italia) on italialais-englantilainen, kansainvälisen uran luonut näyttelijä. Hän on voittanut urallaan Emmy-palkinnon.

Gretan äiti oli englantilainen tanssija ja isä italialainen maalari. Hänen vanhempansa erosivat hänen ollessaan kolmen ja Greta palasi Englantiin kahden isoveljensä kanssa. Vuonna 1975, hänen äitinsä mennessä uudelleen naimisiin, perhe muutti Australiaan. Vuonna 1977 Scacchi palasi Englantiin ja alkoi opiskella Bristol Old Vic -teatterikoulussa. Vuonna 1982 hän teki elokuvadebyyttinsä saksalaisessa elokuvassa Das Zweite Gesicht. Jota seurasivat mm. elokuvat Kuumuus ja kiihko (Heat and Dust, 1983), Afrikan valkoinen kaunotar (White Mischief, 1987), Rakastunut mies (Un homme amoureux, 1987) ja The player – pelimies (The Player, 1992). Hän sai parhaan minisarjan tai tv-elokuvan sivuosanaisnäyttelijän Emmyn roolistaan tv-elokuvasta Rasputin. Hän on näytellyt urallaan niin italialaisissa, ranskalaisissa, saksalaisissa, englantilaisissa kuin amerikkalaisissakin elokuvissa.

Yksityiselämässään hän on ollut naimisissa yhdysvaltalaisen Vincent D'Onofrion kanssa (1991–1993, päättyi avioeroon). Avioliitosta syntyi yksi lapsi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]