Greta Scacchi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Greta Scacchi

Greta Scacchi (s. 18. helmikuuta 1960 Milano, Italia) on italialais-englantilainen, kansainvälisen uran luonut näyttelijä. Hän on voittanut urallaan Emmy-palkinnon.

Gretan äiti oli englantilainen tanssija ja isä italialainen maalari. Hänen vanhempansa erosivat hänen ollessaan kolmen ja Greta palasi Englantiin kahden isoveljensä kanssa. Vuonna 1975, hänen äitinsä mennessä uudelleen naimisiin, perhe muutti Australiaan. Vuonna 1977 Scacchi palasi Englantiin ja alkoi opiskella Bristol Old Vic -teatterikoulussa. Vuonna 1982 hän teki elokuvadebyyttinsä saksalaisessa elokuvassa Das Zweite Gesicht. Sitä seurasivat muun muassa elokuvat Kuumuus ja kiihko (Heat and Dust, 1983), Afrikan valkoinen kaunotar (White Mischief, 1987), Rakastunut mies (Un homme amoureux, 1987), The Player – Pelimies (The Player, 1992) ja Emma (Emma, 1996). Hän on näytellyt urallaan niin italialaisissa, ranskalaisissa, saksalaisissa, englantilaisissa kuin amerikkalaisissakin elokuvissa.

Hän sai parhaan minisarjan tai televisioelokuvan sivuosanaisnäyttelijän Emmyn roolistaan televisioelokuvassa Rasputin.

Scacchi oli naimisissa yhdysvaltalaisen Vincent D'Onofrion kanssa vuosina 1991–1993, mutta liitto päättyi avioeroon. Avioliitosta syntyi yksi lapsi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]