Go-Tsuchimikado

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Go-Tsuchimikado (jap. 後土御門天皇, Go-tsuchimikado-tennō, 3. heinäkuuta 144221. lokakuuta 1500) oli perinteisen vallanperimysjärjestyksen mukaan Japanin 103. keisari. Hänen hallituskautensa kesti vuodesta 1464 vuoteen 1500. Keisari sai nimensä 1100-luvun keisari Tsuchimikadolta: go-etuliite tarkoittaa "myöhempää".

Ennen nousuaan valtaistuimelle hänen henkilönimensä oli Fusahito. Hän oli keisari Go-Hanazonon vanhin poika. Hänen äitinsä oli Ōinomikado (Fujiwara) Nobuko (jap. 大炊御門(藤原)信子), Fujiwara Takanagan (jap. 藤原高長) tytär.

Pian hänen valtaannousunsa jälkeen käytiin Ōnin-sota. Temppelit, pyhälöt ja hoviaatelisten kartanot poltettiin muun mukana maan tasalle. Keisarillisen hovin varallisuus hävisi ja vaikutusvalta laski. Sodan jälkeen hovin vanhojen seremonioiden elvyttämiseen ei ollut juuri innostusta. 21. lokakuuta vuonna 1500 keisari kuoli. Hänen seuraajallaan Go-Kashiwabaralla ei ollut varoja hautajaisseremonian pitämiseen, joten kuolleen keisarin ruumista säilytettiin yli kuukauden ajan palatsin varastohuoneessa ennen kuin hovi sai lahjoituksen ja hautajaiset voitiin pitää.

Imperial Seal of Japan.svg Edeltäjä:
Go-Hanazono
Japanin keisari
(1464–1500)
Seuraaja:
Go-Kashiwabara
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Emperor Go-Tsuchimikado
Tämä kuninkaalliseen henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.