Glasvegas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Glasvegas: Rab Allan, James Allan, Caroline McKay ja Paul Donoghue

Glasvegas on Glasgowsta, Skotlannista kotoisin oleva rockyhtye. Yhtyeessä soittavat James Allan (laulu, komppikitara), Rab Allan (soolokitara, taustalaulu), Paul Donoghue (basso, taustalaulu) ja Caroline McKay (rummut). Glasvegas on perustettu vuonna 2001 ja se on julkaissut yhden studioalbumin ja kuusi singleä.

Glasvegas kiersi uransa alkupuolella vakituisesti ympäri Skotlantia ja julkaisi ensimmäisen singlensä "I'm Gonna Get Stabbed"/"Ina Lvs Rab" omakustanteena marraskuussa 2004[1]. Samoihin aikoihin alkuperäisrumpali Ryan Ross lähti yhtyeestä ja McKay korvasi hänet. 30. lokakuuta 2006 ilmestyi seuraava single: "Go Square Go!" ja 5. marraskuuta 2007 "Daddy's Gone". Musiikkilehti NME valitsi "Daddy's Gonen" vuoden toiseksi parhaaksi singleksi.

Yhtyeen neljäs single oli Sane Man -levymerkin kautta 14. helmikuuta 2008 julkaistu "It's My Own Cheating Heart That Makes Me Cry". Tämän jälkeen yhtye siirtyi Columbia-levymerkille ja vastaanotti kaksi viikkoa myöhemmin NME:n Philip Hall Radar -palkinnon[2].

Debyyttialbumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Glasvegas (albumi)

Glasvegas äänitti debyyttialbuminsa New Yorkissa Brooklyn Recording Studioilla ja sen tuottivat James Allan ja Rich Costey. Albumi julkaistiin 8. syyskuuta 2008 ja se sisälsi muun muassa uudelleenäänitetyt "Daddy's Gone", "It's My Own Cheating Heart That Makes Me Cry" ja "I'm Gonna Get Stabbed" (uudella nimellä "Stabbed") kappaleet. Albumin ensimmäinen single oli "Geraldine" ja seuraava "Daddy's Gone". Albumi nousi Britannian ja Irlannin albumilistojen kakkoseksi ja se myi julkaisuviikollaan kultaa[3][4].

1. joulukuuta 2008 ilmestyi Glasvegasin joululevy A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss). Kuusi laulua sisältävä EP äänitettiin osittain Romaniassa.

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Glasvegas (2008)
  • Euphoric Heartbreak (2011)
  • Later...When the TV Turns to Static (2013)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]