Girard-Perregaux

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Girard-Perregauxin Tourbillon sous trois ponts d'or

Girard-Perregaux (G-P) on sveitsiläinen kellomerkki. G-P:n juuret ovat vuodessa 1791, mikä tekee siitä yhden vanhimmista kellomerkeistä. Nykyinen nimi syntyi vuonna 1854, jolloin kellontekijä Girard meni naimisiin Marie Perregauxin kanssa.

G-P on Sowind SA:n omistama kellomerkki. Sowindin pääkonttori ja tehtaat sijaitsevat La Chaux-de-Fondsissa. Sowind on kuulunut vuodesta 2011 alkaen tuotebrändien sijoituskonserniin Kering.[1]

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jean-Francois Bautte pääsi kellontekijän oppipojaksi ja 19 vuoden iässä hän kaiversi ensimmäisen kerran nimensä itsetehtyihin kelloihinsa.

Jacques Bautte ja Jean Samuel Rossel seurasivat Jean-Francois Bauttea.

Constant Girard perusti yrityksen nimeltä Girard & Cie.

Constant Girard meni naimisiin Marie Perregauxin kanssa. He yhdistivät nimensä ja kellojenvalmistaja Girard-Perregaux syntyi La Chaux-de-Fondsissa.

G-P:n maine levisi nopeasti ja Girard-Perregauxin kello voitti kultamitalin Pariisin maailmannäyttelyssä Tourbillon-kellolla.

Constant Girard keksi innovatiivisen tavan pitää kelloa ranteessa ja alkoi valmistaa rannekelloja. Ensimmäiset kellot myytiin Saksan keisari Wilhelm II:n pyynnöstä Saksan laivastolle.

Constant Girard-Gallet otti yhtiön haltuunsa seuraten isäänsä.

Girard-Perregauxin mestarikellonvalmistajat rakensivat kaksikymmentä täydellistä kuuluisan Tourbillonin jäljennöstä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]