George Edward Lodge

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Siivetönruokki, Lodgen piirros

George Edward Lodge (3. joulukuuta 1860 Scrivelsby, Lincolnshire, Englanti5. helmikuuta 1954 Frimley, Surrey) oli englantilainen lintumaalari ja haukkametsästäjä.

George Edward Lodgen isä Samuel Lodge oli Lincoln Cathedralin kaniikki. George oli yksitoistalapsisen perheen seitsemäs lapsi, ja hänen veljensä oli valokuvaaja Reginald Badham Lodge (1852–1937). George opiskeli kotona, ja hänestä kehittyi varteen otettava eläinten luokittelija. Hän matkusti laajalti muun muassa Pohjoismaissa, Yhdysvalloissa ja Länsi-Intian saaristossa. Parhaiten hän kuitnekin viihtyi Skotlannin ylämailla.

Lodge opiskeli kuvataidetta Lincoln School of Art'issa. Hän osallistui useiden lintukirjojen kuvittamiseen, ja teki töitä myös Natural History Museumille. Hän oli myös taidokas puunkaivertaja. Ainoan kirjansa, Memoirs of an Artist Naturalist, hän julkaisi vuonna 1946, ja hän myös kuvitti sen.

Lodge osallistui aktiivisesti lintujen suojelutyöhön ja toimi International Council for Bird Preservationissa. Vuonna 1945 hänet valittiin British Ornithologists' Unionin varapuheenjohtajaksi.

Lodge harrasti haukkametsästystä nuoresta pitäen, ja kehittyi alan taitajaksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.