Gentry Lee

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gentry Lee
Gentry Lee
Gentry Lee
Henkilötiedot
Syntynyt
New York
Kansalaisuus yhdysvaltalainen
Ammatti kirjailija
Kirjailija
Tyylilajit Science fiction
Aiheesta muualla
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjailijoitaKirjallisuuden teemasivulta

Gentry Lee (s. 1942) on Jet Propulsion Laboratoryn planeettalentojärjestelmien osaston pääinsinööri ja tieteiskirjailija. Hänen kirjallisesta tuotannostaan parhaiten tunnettuja ovat Arthur C. Clarken kanssa yhteiskirjoitetut Kehto, Rama II, The Garden of Rama ja Rama Revealed.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leen kirjallista tuotantoa on kritisoitu henkilöhahmojen yksityiselämän kiusallisen yksityiskohtaisesta ja pitkällisestä kuvailusta, etenkin runsaista juoneen liittymättömistä seksikohtauksista, jotka muistuttavat Harlekiini-kirjoja. Erään kriitikon sanoin[1]:

"[Gentry Leen osaksi kirjoittama Kehto] venyy ja venyy ollen täyteen tungettu tarpeettomia seksikohtauksia, jotka runsaasti Gentry Leetä lukeneet tietävät erääksi hänen pakkomielteistään. En voi ymmärtää miksi Lee kokee tarpeelliseksi ympätä seksikohtauksia keskelle tieteiskirjaa vaikka se ei liity mitenkään juoneen. Kerta olisi vielä OK, mutta suurin piirtein neljännen kerran kohdalla laskin kirjan käsistäni ja ajattelin “taasko?!“"

Lisäksi Leetä on kritisoitu stereotyyppisistä rotukuvauksista ja poikkeuksellisen runsaasta rodullisten termien käytöstä, kuten musta, valkoinen, arabi, meksikolainen ym. hahmoja kuvaillessaan[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Jones, C.:Cradle, Science Fiction and Society, accessed 24.8.2010.