Galeries Lafayette Haussmann

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Galeries Lafayette Haussmann

Galeries Lafayette Haussmann on ranskalaisen tavarataloyrityksen Galeries Lafayetten lippulaivatavaratalo Pariisissa, Ranskassa, lähellä Palais Garnieria.[1] Siinä on kymmenen kerrosta. Se avattiin vuonna 1896. Tavaratalon toinen rakennus tunnetaan kupolinsa vuoksi myös nimellä Magasin Coupole. Tavaratalon valikoimissa muotitalojen mallistoja niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Magasin Coupolen rakennuksesta löytyy kaikkea muuta paitsi miesten vaatteita, jotka löytyvät viereisestä Lafayette Hommesta. Lafayette Hommen toisessa kerroksessa on lisäksi ruokaosasto Lafayette Gourmet.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1893 Theophile Bader ja hänen serkkunsa Alphonse Kahn avasivat muotitalon pienessä liikkeessä Lafayette ja Chaussée d'Antin -katujen kulmalla. 1896 he ostivat kokonaisen tavaratalon rue La Fayette nro 1:ssä, ja vuonna 1905 rakennukset nro 38, 40 ja 42, boulevard Haussmannin rakennuksen ja nro 15:tä rue de la Chaussée d'Antinilta.

Theophile Bader palkkasi Georges Chedannen ja hänen oppilaansa Ferdinand Chanut'n suunnittelemaan Haussmannin tavaratalolle tilat. Heidän suunnittelemansa lasinen ja teräksinen kupoli sekä art nouveau -tyyliset portaikot rakennettiin vuonna 1912.

Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Galeries Lafayette Paris Haussmann Paris tourist office. Viitattu 21-07-2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Galeries Lafayette Haussmann.

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.