Göran Zachrisson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Göran Zachrisson vuonna 2013.

Göran Zachrisson (14. toukokuuta 193811. elokuuta 2021) oli ruotsalainen golf- ja urheilutoimittaja ja televisiokommentaattori Tukholmasta. Zachrisson tunnettiin golftaidoistaan ​​ja selkeästä raportointityylistään.

Vuosina 1964–1967 Zachrisson oli Svensk Golf -lehden päätoimittaja . Vuodesta 1966 lähtien hän on kommentoinut The Open Championshipin ja monien muiden golf -turnausten TV -lähetyksiä. [1] Viasat palkkasi hänet 1990 -luvun alussa ja on sen jälkeen ollut golfkommentaattori sen kanavilla, mukaan lukien Viasat Sport -kanavat. Hän kirjoitti myös golfista monille aikakauslehdille, kuten Svensk Golf , Golf-Store Magazine ja Golf Digest. Myöhempinä vuosina hän oli myös purjehdustapahtumien kommentaattori.

Zachrisson oli jäsenenä Djursholmin golfklubilla , jossa hän toimi pankkikomitean puheenjohtajana, ja vuodesta 1992 lähtien maailman arvostetuimman golfklubin , The Royal and Ancient Golf Club of St Andrewsin jäsen . Zachrisson oli myös Sand GC: n , Stockholms GK: n , Svartingen , Royal Liverpool GC: n ja Charlton G&CC: n jäsen.[2]

Kesäpuheessaan 18. heinäkuuta 2007 Zachrisson mainitsi muun muassa, että hänen poikansa Jonas soitti ruotsalaisessa synthpop -yhtyeessä NASA . Hän kirjoitti myös kirjan luisteluista kiertoluistelua varten.

Maaliskuussa 2012 Göran Zachrisson haastatteli Ruotsin jalkapallojoukkueen kapteenia Zlatan Ibrahimovićiä. Zlatan Exklusivt (Zlatan Exclusive) -haastattelun näki yli kaksi miljoonaa katsojaa ruotsalaisessa televisiossa.

Zachrisson kuoli 83 -vuotiaana elokuussa 2021 lyhyen syöpätaistelun jälkeen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]