Freddy Carter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Freddy Carter
Carter vuonna 2021.
Carter vuonna 2021.
Henkilötiedot
Koko nimi Frederick James Carter
Syntynyt27. tammikuuta 1993 (ikä 31)
Plymouth, Englanti
Ammatti näyttelijä ohjaaja
Näyttelijä
Aktiivisena 2015–
Aiheesta muualla
IMDb

Frederick James "Freddy" Carter (s. 27. tammikuuta 1993) on brittiläinen näyttelijä ja ohjaaja. Hän näyttelee pääosaa Netflixin alkuperäissarjassa Shadow and Bone Kaz Brekkerina, rosvona ja klubin omistajana. Vuosina 2017–2019 hän näytteli PIN Hawthornea Netflixin draamasarjassa Free Rein.

Nuoruus ja koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carter syntyi 27. tammikuuta 1993 Plymouthissa Devonissa ja varttui pääasiassa Somersetissä. Koska hänen isänsä oli armeijassa, hän muutti lapsena useita kertoja ja asui lyhyen aikaa Kyproksella ja Yhdysvalloissa Virginiassa. Hänen vanhempi veljensä on näyttelijä Tom Austen. Carter kävi kahden veljensä kanssa koulua Queen's Collegessa Tauntonissa. Tämän jälkeen Carter opiskeli näyttelijäksi Oxford School of Drama -koulussa ja valmistui vuonna 2015.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistumisensa jälkeen Carter esiintyi Rose Theatre Kingston -tuotannossa Trevor Nunnin ohjaamassa The Wars of the Rosesissa. Carter debytoi televisiossa sotilaana vuoden 2017 DC Comics -elokuvassa Wonder Woman. Samana vuonna Carter sai ensimmäisen tärkeän roolinsa päähenkilönä Peter "Pin" Hawthornena Netflix-sarjassa Free Rein. Hän näytteli roolia myös joulun ja ystävänpäivän erikoisjaksoissa. Carter näytteli Alexander Flintin roolia vuonna 2018 Harley Granville-Barkerin teatterituotannossa Agnes Colander Bathissa Theatre Royalin Ustinov-studiossa. Carter näytteli sitten Ellisiä vuoden 2018 kauhuelokuvassa The Convent.

Vuonna 2019 Carter kirjoitti ja ohjasi ensimmäisen lyhytelokuvansa No. 89. Hänellä oli myös päärooli Tomina Channel 5 -minisarjassa 15 Days ja toistuva rooli Jason Ripperina amerikkalaisessa DC Comics -sarjassa Pennyworth. Carter näytteli Kaz Brekkeria vuoden 2021 Netflix-sarjassa Shadow and Bone.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carter on seurustellut näyttelijä Caroline Fordin kanssa vuodesta 2018 lähtien, jolloin he tapasivat Free Rein -elokuvan kuvauksissa. Carter harrastaa valokuvausta.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva
Vuosi Nimi Rooli Muuta
2017 Wonder Woman Sotilas Elokuva
2018 The Convent Ellis Elokuva
Free Rein: The Twelve Neighs of Christmas Peter "Pin" Hawthorne Netflix elokuva
2019 Free Rein: Valentine’s Day Peter "Pin" Hawthorne Netflix elokuva
No. 89 Ohjaaja ja käsikirjoittaja
Television
Vuosi Nimi Rooli Muuta
2017–2019 Free Rein Peter "Pin" Hawthorne Päärooli
2019 15 Days Tom Minisarja; päärooli
Pennyworth Jason Ripper 3 jaksoa
2021 Shadow and Bone Kaz Brekker Päärooli
TBA Masters of the Air Lt. David Friedkin Tuleva minisarja
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Freddy Carter