Ford Cargo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ford Cargo 30-sarja

Ford Cargo on kuorma-automalli, jonka valmistus alkoi Euroopassa vuonna 1981. Cargon suunnitteli Patrick Le Quément.¨Cargoa oli aluksi saatavana 6-15 tonnin kokonaispainoluokissa ja mallivalikoimaan kuului viisi moottoria 58 kW:sta (79hv) 129 kW:iin (175hv),seitsemän vaihteistoa ja 18 akselivälivaihtoehtoa. Nyt uuden Cargon voi valita jopa 57 tonnin kokonaispainoluokassa.

Ford myi Euroopan ja Australian kuorma-auto-osastot Ivecolle 1986 ja Pohjois-Amerikan kuorma-auto-osaston Daimlerille vuonna 1997 (Fordin kehittämiä kuorma-autoja myydään nimellä Sterling).

Cargon tuotanto jatkui kuitenkin Brasiliassa, Argentiinassa, Intiassa (Ashok Leyland) ja Turkissa (Otosan). Myös Daimlerin tytäryhtiö Freightliner jatkoi Cargon valmistusta nimellä Freightliner Cargo. Ashok Leyland on entisen Leylandin osa, joka osti Cargon toimiluvat Ivecon lopetettua Ford Cargon valmistuksen 1993.

Ford Otosan on Fordin ja Otosanin yhteisyritys. Otosan on turkkilainen Fordin maahantuoja, joka valmistaa kaikki Transit-pakettiautot Euroopan markkinoille sekä Ford Cargoa Euroopan ja Venäjän markkinoille.

Mallisto 1981[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ford Cargo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mallisto uudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ford Cargo 30-sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ford Cargo 30-sarja on kuorma-autosarja 18-40 tonnin kokonaispainoluokissa, jonka tuotanto alkoi syyskuussa 2003.

Ford Cargo 40-sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ford Cargo 40-sarja on kuorma-autosarja 56 tonnin kokonaispainoihin asti. Mallin tuotanto alkoi 2013.

Ecotorq moottori[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ford kehitti täysin uuden Ecotorq moottorin vuonna 2003. Moottori käyttää Boschin kehittämää common-rail polttoaineen ruiskutus teknologiaa. Kenttäkokeiden lisäksi on Ecotorq moottoria testattu myös yli 50000 tuntia dynamometrillä. Joitakin keskeisiä piirteitä, Ecotorq moottorista:

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Ford Cargo.