Daimler

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee saksalaista autonvalmistajaa. Iso-Britannialaista autonvalmistajaa käsittelee artikkeli Daimler Motor Company.
Daimler AG

Daimler AG.png

Perustettu 1998
Toimitusjohtaja Dr.-Ing. Dieter Zetsche
Kotipaikka Stuttgart, Saksa
Toimiala autoteollisuus
Tuotteet autot
Liikevaihto 99,4 miljardia euroa (2007)
Henkilökuntaa 273 382 (31.12.2007)
Kotisivu www.daimler.com

Daimler AG (aikaisemmilta nimiltään DaimlerChrysler AG ja Daimler-Benz AG) on saksalainen henkilö- ja hyötyajoneuvojen valmistaja sekä rahoituspalvelujen tarjoaja. Sen pääkonttori sijaitsee Stuttgartissa, Baden-Württembergin osavaltiossa. Daimler AG on maailman 13:nneksi suurin autonvalmistaja ja suurin kuorma-autojen valmistaja.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DaimlerChrysler AG perustettiin 12. marraskuuta vuonna 1998 saksalaisen Daimler-Benzin ja yhdysvaltalaisen Chrysler Corporationin fuusion tuloksena. Chrysler-divisioonan tuotettua runsaasti tappiota DaimlerChrysler toukokuussa 2007 ilmoitti myyvänsä 80,1 % divisioonasta sijoitusyhtiö Cerberus Capital Management LP:lle.[1] Kauppa toteutui 3. lokakuuta 2007 ja Daimlerille jäi 19,9 %:n osuus uudessa Chrysler-yhtiössä (Chrysler LLC). Ylimääräisessä yhtiökokouksessa Berliinissä 4. lokakuuta vuonna 2007 yhtiön nimi muutettiin DaimlerChrysler AG:stä muotoon Daimler AG.[2]

Konserni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daimlerin päätuotteita ovat henkilö- ja kuorma-autot, mutta se toimii myös rahoitusmarkkinoilla (Daimler Financial Services AG). Konserni on myös yksi EADS:n suuromistajista. Konsernin merkittävimpiä tuotemerkkejä ovat Mercedes-Benz, Maybach ja Smart.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Helsingin Sanomat 14.5.2007: Tappiollinen Chrysler myydään sijoitusyhtiö Cerberukselle Viitattu 19.5.2007.
  2. Taloussanomat 5.10.2007: DaimlerChrysler typistyi Daimleriksi Viitattu 5.10.2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Daimler.
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.