Flip Video

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Flip Video on helppokäyttöinen[1] taskuvideokamera, joka käyttää flash-muistia.

Flip Video on yhdysvaltalaisen Cisco Systemsin omistama tavaramerkki ja taskukokoinen digitaalivideokamera, jonka malleja ovat Flip Ultra, Flip Mino, UltraHD ja MInoHD. Flip Videon toi markkinoille Pure Digital Technologies vuonna 2007[2], ja Cisco osti yhtiön maaliskuussa 2009[3].

Flip Video oli ensimmäinen huokea flash-muistiin perustuva videokamera[4], joka sai uuden lajityypin luojana pian seuraajia ja jäljittelijöitä[5]. Kodak[6], Creative[7], JVC[8] ja Sony[9] ovat sittemmin esitelleet omat versionsa.

Alkuperäinen Flip-kamera tallensi VGA-tasoista kuvaa (640 x 480 pikseliä), mutta uudemmat HD-mallit kykenevät tarkempaan toistoon (1280 x 720). Flip MinoHD -kamerassa on kahdeksan gigatavun sisäinen muisti, joka riittää tallentamaan kaksi tuntia liikkuvaa kuvaa ja ääntä 30 ruutua sekunnissa 720p-tarkkuudella[10].

Kaikki Flip-kamerat ovat USB-liitäntäisiä ja hyvin riisuttuja ominaisuuksiltaan. Yksinkertaisuudessaan Flip-kameraa on verrattu Kodakin filmipokkareihin[11]. Optiikka on polttoväliltään kiinteä, eikä digitaalisen zoomin lisäksi ole varsinaista rajausmahdollisuutta[12]. Flip-kameroiden mukana toimitettava ohjelmisto, Flipshare, sisältää toiminnallisuuden, jolla kuvattua materiaalia voi siirtää YouTube-videopalveluun[13]. Flipshare toimii Windows- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmissä[14].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]