Flatwoodsin hirviö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Flatwoodsin hirviö suhteessa ihmiseen

Flatwoodsin hirviö, tunnettu myös Braxtonin piirikunnan hirviönä, on väitetty tapahtuma, joka tapahtui 12. syyskuuta 1952 Flatwoodsissa Länsi-Virginian osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Tapauksen kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuona iltapäivänä sheriffi Robert Carr ja varasheriffi Burnell Long kutsuttiin tutkimaan palavaa esinettä, jonka nähtiin putoavan taivaalta maahan Flatwoodsissa Elk Riverin lähellä.

Myöhemmin, hämäränkoitossa, neljä jalkapalloa pelaamassa ollutta poikaa näkivät jonkin laskeutuvan Bailey Fisherin talon lähistöllä olevalle kukkulalle. Matkalla kukkulalle poikien seuraan liittyi Kathleen Mayn kaksi poikaa.

Paikan päällä pojat väittivät nähneensä sihisevän, hohtavan noin kolme metriä halkaisijaltaan olevan esineen. Sen vieressä he näkivät leijuvan olennon, jolla oli kirkkaat punaiset kasvot, "pataässän muotoinen pää" ja kirkkaanvihreä vaatetus, joka roikkui laskoksilla vyötäröltä. Olento vaikutti leijuvan hypäyksittäin lapsia kohti. Lapset lähtivät juoksemaan kukkulalta alas Mayn kotiin, josta he soittivat sheriffin toimistoon. Tutkimuksien lopputuloksena pääteltiin, että lapset olivat nähneet meteorin, ja jonkin eläimen, esimerkiksi pesukarhun tai pöllön, silmät olivat pelästyttäneet heidät.

Julkisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hirviöstä tehdyt ja useissa sanomalehdissä ja kirjoissa julkaistut piirrokset kuuluvat tunnetuimpiin ja pelottavimpiin kuvauksiin avaruusolennoista. Tämän kuvan oli piirtänyt We the People -tv-ohjelman piirtäjä Mayn kuvauksen perusteella.[1]

Frank Feschinon kirja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Braxton County Monster -kirjan kansi

Vaikka tapaus kuuluu ufologian tunnetuimpiin, ei sen yhteydessä ole vuosikymmeniin juuri tapahtunut edistystä. Tästä innostuneena yhdysvaltalainen Frank Feschino Jr. julkaisi vuonna 2004 352-sivuisen kirjan The Braxton County Monster: The Cover-Up of the Flatwoods Monster Revealed (2004), joka väittää kertovansa koko totuuden tapauksesta.[2]

Feschino myös arvelee, että Itä-Timorissa olevissa toteemipaaluissa on kuvattu sama olento kuin jonka May ja lapset näkivät vuonna 1952.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Joe Nickell: Investigative Files: The Flatwoods UFO Monster. Sceptical Inquirer, 2000, nro 11. Artikkelin verkkoversio.
  2. Flatwoods Monster Frank Feschino, Jr.. Viitattu 20.3.2007. (englanniksi)
  3. Frank Feschino, Jr.: The Braxton County Monster: The Cover-Up of the Flatwoods Monster Revealed. The West Virginia Book Company, 2004.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]