Fira (yritys)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fira Oy
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 2002 (Seinäjoki)
Toimitusjohtaja Jussi Aho
Kotipaikka Vantaa
Toimiala rakennusyritys
Liikevaihto 217,4 milj. € (2017)
Henkilöstö Yli 300
Kotisivu fira.fi

Fira Oy on suomalainen rakennusalan yritys, jonka päätoimipiste sijaitsee Vantaalla. Yritys on perustettu Seinäjoella vuonna 2002, ja toimitusjohtaja Jussi Aho on yksi sen perustajaosakkaista.

Fira on siirtynyt asiantuntijakeskeisestä betonirakentamisesta kohti asiakasta ja siitä eteenpäin kohti ihmistä ja asiakaspalvelua. Fira-konserniin kuuluu monipuolisia uudis-, korjaus- ja asuntorakentamisen sekä linjasaneerauksen hankkeita, joissa päätoteuttajana toimii Fira Oy.

Fira-konsernin liikevaihto on kasvanut kannattavasti vuodesta 2009 alkaen. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 217,4 miljoonaa euroa ja vuonna 2018 kasvun ennustetaan jatkuvan. Fira työllistää yli 300 henkilöä.

Fira on tutkinut miten palveluliiketoiminnan avulla on mahdollista tuoda enemmän arvoa asiakkaan rakennushankkeisiin. Fira on pyrkinyt haastamaan perinteisiä rakennusalalla vallitsevia toimintatapoja tuoden rakentamista lähemmäs ihmistä. Uusi ajattelutapa on saanut lämpimän vastaanoton ja Fira on palkittu muun muassa Talonrakentamissarjan voittajana, Tekla BIM Awardseissa 2015 sekä MTL Communication Awards B2B –kategorian voitolla vuonna 2014. Lisäksi Fira oli yksi Suomen Yrittäjien Ravistelijat –finalisteista vuonna 2013.[1][2]

Firalla on RALA-pätevyys.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kauppalehti kauppalehti.fi. Arkistoitu 4.7.2010. Viitattu 27.10.2010.
  2. Taitomylly taitomylly.fi.
  3. Rakentamisen Laatu RALA ry intra.rala.fi. [vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]