Federal Communications Commission

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Federal Communications Commission
FCC New Logo.svg
Perustettu 19. toukokuuta 1934 (84 vuotta sitten)
Toimiala viestintähallinto
Päämaja Yhdysvaltain lippu Washington D.C., Yhdysvallat
Tom Wheeler
Kattojärjestö liittovaltion hallitus
Sivusto www.fcc.gov

Federal Communications Commission (FCC) on Yhdysvaltain telehallintovirasto, joka perustettiin vuoden 1934 viestintälailla. Virasto vastaa toimistaan kongressille ja toimii sen valtuuttamana. FCC:n edeltäjä oli 1927 perustettu Federal Radio Commission.[1]

FCC sääntelee radiotaajuuksia Yhdysvalloissa lukuun ottamatta liittohallituksen omaa käyttöä. Sen toimivaltaan kuuluvat liittovaltion sisäinen teleliikenne ja kansainvälinen viestintä, jossa Yhdysvallat on joko lähdemaana tai kohteena. FCC:n tehtäviä ovat myös radiotaajuuksien kauppaaminen ja yleisten televisio- ja radiolähetysten säädyllisyyden valvominen. FCC säännöstöt ovat osa Yhdysvaltojen lakikokoelmaa (osa 47), ja ne kattavat kaikki 50 osavaltiota ja Kolumbian piirin. Sillä on oikeus langettaa sakkoja sen määräyksiä rikkoville henkilöille ja yhteisöille.

FCC:tä johtaa viisi komissaaria, jotka presidentti nimittää ja senaatti hyväksyy viideksi vuodeksi kerrallaan. Varsinainen henkilökunta on jaettu seitsemään osastoon ja kymmeneen toimistoon, jotka toimivat itsenäisesti, mutta tarvittaessa toisiaan avustaen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Yhdysvaltoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.