Freja Transport & Logistics

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
FREJA Transport & Logistics oy logo
FREJA Transport & Logistics Oy
Tunnuslause Logistics solutions for a world in motion
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 2003
Perustaja Jörgen Hansen & Matti Urmas
Toimitusjohtaja Matti Urmas
Puheenjohtaja Jørgen J. Hansen
Kotipaikka Turku
Toimiala Kansainväliset kuljetus- ja huolintapalvelut
Tuotteet Maantie-, meri- ja lentokuljetukset sekä lämpösäädellyt ja projektikuljetukset
Liikevaihto 162,06 miljoonaa euroa (2023)
Tilikauden tulos 7,98 miljoonaa euroa (2023)
Henkilöstö 80
Kotisivu www.freja.fi
FREJAn maantiekuljetus
FREJA tarjoaa kansainvälisiä maantiekuljetuksia. Palveluvalikoimaan kuuluvat myös meri- ja lentorahdit.

FREJA Transport & Logistics Oy on Matti Urmaksen ja Jørgen Hansenin perustama kuljetus-, huolinta ja logistiikka-alan palvelutarjoaja. Freja tarjoaa kansainvälisiä maantie-, meri-, lento- ja projektikuljetuksia.[1] FREJAn palvelutarjoamaan kuuluvat täyskuorma-, osakuorma-, kappaletavara- sekä lämpösäädellyt kuljetukset.[2] Yritys on osa SDK FREJA-konsernia.

Yhtiön kalustossa on tuhatkunta traileria.[3]

FREJAn Suomen konttorit sijaitsevat Turussa (pääkonttori), Vaasassa, Vantaalla ja Kruunupyyssä.[4]

Yhtiön Freja Transport & Logistics Oy liikevaihto oli 162,06 miljoonaa ja tilikauden tulos 7,98 miljoonaa. Liikevaihto nousi 36,3%. Liikevoittoprosentti oli 6,3%. Tiedot perustuvat yhtiön viimeisimpään tilinpäätökseen vuodelta 2023. Yritys työllistää Suomessa n. 80 kansainvälisten kuljetusten ammattilaista.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Matti Urmas ja FREJA konsernin perustaja Jørgen Hansen ostivat vuonna 2003 Maa ja Meri Oy:n, heillä oli iso visio. Tavoitteena oli kehittää yhtiöstä kansainvälinen toimija, jonka kilpailuvaltteina ovat ainutlaatuinen asiakaspalvelu sekä joustavuus. Maa ja Meri Oy oli perustettu Helsingissä vuonna 1942 hoitamaan puolustusvoimien sotakalustoa.[5] Vuonna 2003 yrityksessä oli neljä työntekijää ja sen liikevaihto oli kaksi miljoonaa euroa. Vuoden 2009 alussa logistiikkayhtiö sai nykyisen nimensä Freja Transport & Logistics Oy. Konserniin kuuluvien yritysten nimet yhtenäistettiin, ja konserni alkoi rakentaa pohjoismaista brändiä.[6]

Vuonna 2021. FREJA Transport & Logistics Oy osti kruunupyyläisen TL Transin. Yrityskaupan myötä FREJAn kuljetuspalveluvalikoima kasvoi lämpötilasäädellyillä maantiekuljetuksilla ja noin 80 thermo-trailerilla. Yrityskauppa on ollut FREJAn ainoa Suomessa.

FREJA hyväksyttiin jäseneksi arvostettuun World Wine Cargo Alliance -kuljetusverkostoon 2023. Verkosto kokoaa yhteen luotettavia kuljetusalan toimijoita, jotka haluavat erikoistua viinin ja muiden väkevien alkoholijuomien kuljetuksiin.

FREJA Suomi on yrityksenä useana vuonna palkittu mm. Kauppalehden Menestyjä-yrityksenä.  FREJA on tutkitusti myös saavuttanut kahtena peräkkäisenä vuonna kansainvälisten kuljetusten parhaan palveluntarjoajan aseman ja 74% FREJAn asiakkaista suosittelisi yritystä kansainväliseksi kuljetuskumppaniksi.

Freja-konserni on perustettu Tanskassa vuonna 1985. Kansainvälisellä FREJA-konsernilla on toimipisteitä Suomen lisäksi Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Puolassa ja Kiinassa.[7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Freja.fi: Palvelut freja.com. Viitattu 29.1.2019.
  2. Freja.fi: maantiekuljetukset freja.com.
  3. Matti Välimäki: Turun Sataman Verkkolehti Turun Sataman Verkkolehti. 5.11.2018. Port Of Turku Finland. Viitattu 29.1.2019.
  4. Freja.fi: yhteystiedot freja.com.
  5. Freja Suomi täyttää 15 vuotta
  6. Y-lehti 16.12.2008. Varsinais-Suomen Yrittäjä. Arkistoitu 30.1.2019. Viitattu 29.1.2019.
  7. Freja.fi: Historia freja.com.