FIRST Robotics Competition

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
FIRST robotics vuonna 2012

FIRST Robotics Competition on vuosittain järjestettävä tekniikan alan kilpailu. Sen on järjestänyt FIRST-organisaatio vuodesta 1992 lähtien.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen FIRST-robottikilpailu oli suunniteltu innoittamaan lukiolaisia ryhtymään insinööriksi antamalla heille kokemusta työskentelystä ammattitaitoisten insinöörien kanssa robottia kehitettäessä. Tuolloin vuonna 1992 First-robottikilpailu pidettiin Manchesterin lukion liikuntasalissa.

FIRST-organisaatio pyrkii innostamaan opiskelijoita insinööreiksi. FIRST pyrkii korostamaan tiimityöskentelyä ja yhteistyötä insinöörien keskuudessa sekä kannustaa kilpailevia joukkueita pysymään ystävällisinä ja auttamaan toinen toisiaan tarvittaessa. Siihen viittaa Woodie Flowersin keksimä iskulause "hyväntahtoinen ammattimaisuus", joka kehottaa kilpailijoita keskiseen kunnioitukseen ja rehellisyyteen yksilöiden toiminnassa.

Robotit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailun haaste vaihtuu joka vuosi, eivätkä joukkueet voi käyttää komponentteja edellisien kilpailujen roboteista. Robotit painavat suunnilleen 60 kg riippuen kunkin vuoden säännöistä. Perustarvikkeet annetaan jokaiselle joukkueelle osaston mukaan. Rekisteröityminen ja perustarvikesetti maksaa yhteensä n. 5 000 dollaria. Tämän lisäksi tiimillä on lupa käyttää robottiinsa 3 500 dollaria. Tämän säännön tarkoitus on estää rikkaampia joukkueita satsaamasta enemmän köyhempiin joukkueisiin nähden.

Osallistuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailun yksityiskohdat julkaistaan tammikuun alussa ja joukkueille annetaan kuusi viikkoa aikaa rakentaa kilpailukykyinen robotti, jotta se voi lunastaa paikan kilpailuun. Vuonna 2007 joukkueet kilpailivat 37:ssa alueellisessa kilpailussa koko maaliskuun ajan tavoitteenaan First MM-kisat Atlantassa, Georgiassa. Edellisinä vuosina MM-kisat on pidetty Houstonissa, Texasissa ja Walt Disney Worldin Epcot-puistossa.

Vuodesta 2007 alkaen yli 1 300 lukiojoukkuetta eli yhteensä 32 306 oppilasta Brasiliasta, Kanadasta, Israelista, Meksikosta, Alankomaista, Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta on osallistunut kilpailuun.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta FIRST Robotics Competition.