FCM Travel Solutions

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
FCM Travel Solutions
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 1982
Toimitusjohtaja Graham Turner
Toimiala Liikematkatoimisto
Emoyhtiö Flight Centre Travel Group (FCTG)
Kotisivu https://www.fcmtravel.com/en-fi

FCM Travel Solutions on liikematkatoimisto, joka on toiminut Suomessa vuodesta 2016 lähtien, jolloin australialainen Flight Centre Travel Group osti Travellinkin liikematkatoiminnot.

Flight Centre Travel Group (FCTG) on yksi maailman suurimmista matkatoimistoketjuista, joka toimii yli 95 maassa ympäri maailman. Flight Centre Travel Groupilla on 37 eri kohderyhmille suunnattua brändiä ja FCM Travel Solutions on sen lippulaiva liikematkatoimisto. Vuonna 2019 yhtiön henkilöstömäärä Suomessa oli 9, maailmanlaajuisesti yli 18 500. Globaali liikevaihto on 12,5 miljardia euroa.

Flight Centre Travel Group on listattu Australian pörssissä, jossa se on sadan suurimman pörssiyhtiön joukossa. World Travel Awards on valinnut FCM Travel Solutionsin maailman parhaaksi liikematkatoimistoksi (World’s Leading Travel Management Company) jo kuutena vuonna peräkkäin.

FCM Travel Solutions on rekisteröity Suomessa nimellä on Flight Centre Travel Group (Europe) AB, filial I Finland.

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja on Graham ”Skroo” Turner ja Pohjoismaiden toiminnoista vastaa Bodil Månsson, FCM Managing Director Nordics.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Travellink perustettiin vuonna 2000, kun osakkaat SAS, Amadeus ja Tele2 ostivat tuotemerkin Travellink. Vuodesta 2005 lähtien Travellink on ollut osa Opodo-ryhmää. Vuonna 2016 Flight Centre Travel Group osti Travellink Corporaten.

Flight Centre Travel Group[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uuden omistajan, Flight Centre Travel Groupin, perustivat Graham Turner ja Geoff Harris vuonna 1981. Ensimmäinen Flight Centre -matkatoimisto avattiin Sydneyssä 1982, jolloin mukaan liittyi Bill James. Näin sai alkunsa yksi maailman suurimmista matkatoimistoista. Kaverukset toimivat yhä aktiivisesti menestyvässä yhtiössä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]