F-liigan varaustilaisuus

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta F-liiga Draft)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

F-liigan varaustilaisuus (markkinoinnissa englanniksi F-liiga Draft) on vuotuinen tapahtuma, jossa salibandyn miesten F-liigan organisaatiot varaavat oikeudet vapaana oleviin nuoriin pelaajiin. Tilaisuus järjestetään toukokuussa F-liigakauden päätteeksi.

Tilaisuuden kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varaustilaisuudessa on kolme kierrosta. Varausjärjestys määräytyy käännetyssä järjestyksessä siten, että edellisellä kaudella heikoiten sijoittunut aloittaa varauskierroksen. Kierrokset päättyvät aina hallitsevan mestarin vuoroon.

Varaustilaisuus koskee ulkomaalaisia pelaajia. Seurat ovat sitoutuneet nimeämään Draft-tilaisuudessa vähintään yhden pelaajan, joka ei ole Ruotsin, Sveitsin tai Tšekin kansalainen. Mikäli pelaajalla on Ruotsin, Sveitsin tai Tšekin kansalaisuuden lisäksi jonkun muun maan kuin Suomen kansalaisuus, katsotaan pelaajan olevan tämän muun maan kansalainen.

Draft-järjestelmä ei koske suomalaisia pelaajia eikä pelaajaa, joka on päättyneellä kaudella pelannut F-liigassa, Divarissa tai ylimmässä juniorisarjassa (P22) vähintään 10 virallista peliä.

Seuralla on mahdollisuus neuvotella toisen F-liigan seuran kanssa varausvuorojen siirrosta, kuitenkin niin että jokaisessa varaustilaisuudessa joukkueella tulee olla vähintään yksi varausvuoro itsellään.

Nimettävän pelaajan tulee olla Draft-tilaisuuteen mennessä täyttänyt 18 vuotta. Nimettävä pelaaja voi täyttää kalenterivuoden aikana enintään 22 vuotta. Nimetyllä pelaajalla tulee olla myös voimassa oleva salibandyn kilpailulisenssi. Nimeäminen on voimassa kunkin pelaajan osalta neljä vuotta. Nimeämisen voimassaolo päättyy kuitenkin viimeistään nimetyn pelaajan täyttäessä 24 vuotta. Nimeämisen jälkeen seura on yhteydessä pelaajaan viimeistään kesäkuuhun mennessä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]