Extraction from Mortality

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Extraction from Mortality
Believer
Studioalbumin Extraction from Mortality kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  1989
 Julkaistu 1989
 Tyylilaji tekninen thrash metal
 Kesto 41.39
 Levy-yhtiö R.E.X. Records
Believerin muut julkaisut
The Return
1987
Extraction from Mortality
1989
Sanity Obscure
1990

Extraction from Mortality on yhdysvaltalaisen teknisen thrash metal -yhtye Believerin ensimmäinen studioalbumi vuodelta 1989. Vuonna 2010 HM-lehti sijoitti albumin 33. sijalle 100 kaikkien aikojen parasta kristillistä metallialbumia -listallaan.[1]

Äänitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lukiossa yhtyeen keulahahmo ja kitaristi-laulaja Kurt Bachman tapasi Scott Lairdin, joka opiskeli ensimmäistä vuottaan musiikkiohjaajaksi. Kun Believer nauhoitti Extraction from Mortalityn nimikappaletta, yhtye pyysi Lairdia säveltämään kappaleelle sinfonisen intron.[2] Vuonna 1989 Believer kirjoitti sopimuksen R.E.X. Recordsin kanssa, ja yhtiö julkaisi Extraction from Mortalityn. Pienten resurssien vuoksi yhtiö jakeli albumia lähinnä kristillisiin kirjakauppoihin. Albumin maine kuitenkin kiiri eteenpäin ja toi Believerille suosiota.

Yleiskatsaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumi tuli tunnetuksi teknisyydestään ja aggressiivisuudestaan, ja erityisesti kappale "Shadow of Death" kuuluu Believer-ihailijoiden kestosuosikkeihin.[3] "Shadow of Death" alkaa yksinäisellä, kolkolla ja säröttämällä kitaramelodialla ja kehittyy riitasointuisena polkevaksi komppikitaroiden kaaokseksi. Norjalainen tekninen death metal -yhtye Extol teki kappaleesta coverin ep:llään Paralysis vuonna 2001. Extraction from Mortalitya luokiteltiin toisinaan "death metaliksi" lähinnä raa'an äänituotantonsa vuoksi. "Unite" alkaa introlla, joka sisältää industrial-vaikutteita ja erikoisia ääninäytteitä. Albumin päättävä "Stress" on humoristinen ja rento kappale, joka kehottaa, että ei kannata murehtia asioista, joille ei voi mitään.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Extraction from Mortality sai huomiota sekä kristittyjen, että ei-kristittyjen metallimusiikin harrastajien joukossa, ja vuonna 1990 Believer pääsi Roadrunner Recordsille. R.E.X. Records kuitenkin julkaisi Believerin seuraavat julkaisut kristillisille markkinoille, kun taas Roadrunner jakeli albumia valtavirran markkinoille.

"Vile Hypocrisysta" julkaistiin remix-versio kokoelma-albumilla Argh!!!, ja ennen julkaisematon demokappale nimeltä "The Chosen" päätyi East Coast Metal -kokoelma-albumille, joka esitteli Yhdysvaltojen itärannikon johtavia kristillisiä metalliyhtyeitä.

Extraction from Mortalitya oli vuosia vaikea löytää, ja sen kappaleita myytiin korkeilla hinnoilla verkkohuutokaupoissa. Levy-yhtiö nimeltä M8 Records uudelleenjulkaisi albumin vuonna 2001, mutta painetut 2000 kappaletta myytiin nopeasti loppuun. Julkaisu sisälsi lisäkappaleena "The Chosenin". Vuonna 2007 puolalainen yhtiö Metal Mind Productions uudelleenjulkaisi albumin digipak-formaatissa, ja painosmäärä oli 2000 kopiota.

Kappaleluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Unite - 6:39
  2. Vile Hypocrisy - 5:35
  3. D.O.S. (Desolation of Sodom) - 4:19
  4. Tormented - 3:50
  5. Shadow of Death - 4:19
  6. Blemished Sacrifices - 3:54
  7. Not Even One - 3:33
  8. Extraction from Mortality - 6:07
  9. Stress - 3:01

Muusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kurt Bachman - kitara, laulu
  • Joey Daub - rummut
  • Howe Kraft - basso
  • David Baddorf - kitara

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Van Pelt, Doug: Top 100 Christian metal albums of all time. HM (lehti), Elokuu 2010. (englanniksi)
  2. Believer bio Crucifyd.com. 2000. Open Publishing. Viitattu 19.9.2007.
  3. Majalahti, Michael: The Best Kept Secrets in Rock Imperiumi. 2004-03-02. Open Publishing. Arkistoitu 22.10.2007. Viitattu 19.9.2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]