Espoon Koho

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Espoon Koho on Espoon Matinkylässä osoitteessa Pyyntitie 1 sijaitseva tornitalo. Rakennus sijaitsee Ison Omenan ja Länsimetron läntisen pääteaseman läheisyydessä. Rakennuksen korkeus on noin 60 metriä ja siinä on 19 kerrosta, joista 16 on asuinkäytössä. Rakennus valmistui joulukuussa 2018.

Rakennuksen tiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tornitalon on rakentanut Skanska Talonrakennus Oy ja sen pääsuunnittelija on Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen Oy. Talossa on asuntoja yhteensä 134, yksiöistä neliöihin, pinta-alaltaan 30,5–108 m².[1]

Talon katutasossa on kaksi liikehuoneistoa. Kahdessa alimmassa kerroksessa on lisäksi varastotiloja ja ylimmässä kerroksessa yhteiset sauna- ja kerhotilat. Korttelin pihakannen alla sijaitsee kahdessa tasossa oleva autohalli.

Tontti ja asemakaava[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koho sijaitsee korttelissa 23312. Se jakaa tontin yhdessä kahden muun taloyhtiön (As Oy Espoon Perho ja As Oy Espoon Popper) kanssa, joiden kanssa sillä on yhteinen hallinnanjakosopimus. Ennen rakennuslupaa tontilla oli voimassa Tiistilä-niminen, vuonna 1977 vahvistettu asemakaava, jonka mukaan se oli osoitettu työpaikkakorttelialueeksi. Kaavamuutoksesta alueen muuttamiseksi asuinkäyttöön päätettiin Espoon valtuustossa vuonna 2015. Vielä tällöin tontilla oli 1980-luvulla rakennettu pienteollisuusrakennus, joka purettiin kesällä 2016. Kohon rakennustyöt aloitettiin tämän jälkeen.

Tontin koillisnurkassa on Pyyntiaukio, josta on pääsy Kohon katutason liikehuoneistoihin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]