Eric Trump

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eric Trump
Eric Trump vuonna 2020.
Eric Trump vuonna 2020.
Henkilötiedot
Syntynyt6. tammikuuta 1984 (ikä 40)
Ammatti Liikemies
Puoliso Lara Yunaska (2014–)[1]
Aiheesta muualla
Kotisivu

Eric Frederick Trump (s. 6. tammikuuta 1984 New York, New York, Yhdysvallat)[1] on yhdysvaltalainen liikemies, hyväntekeväisyyden harrastaja ja TV-persoona. Hän on Donald Trumpin ja Ivana Zelníčkován kolmas lapsi, ja johtaa Trump Organizationia yhdessä veljensä Donald Jr.:n kanssa. Lisäksi hän on perustanut Eric Trump Foundationin ja omistaa sen ohella Trump Wineryn sekä 18 golfklubia.

Eric Trump on esiintynyt isänsä Diili-televisiosarjassa 25 jaksossa vuosina 2010–2015.[1]

The New York Observer -lehti nimesi Eric Trumpin 20 tärkeimmän nuoren hyväntekeväisyyden harrastajan joukkoon vuonna 2013 ja Wine Enthusiast Magazine luovutti hänelle samana vuonna ”vuoden nouseva tähti” -palkinnon.[2]

Syntymä, varhainen elämä ja koulutus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eric Frederick Trump syntyi New Yorkissa 6. tammikuuta 1984. Hän on kolmas liikemies Donald Trumpille ja malli Ivana Trumpille syntyneistä lapsista; hänellä on isoveli Donald Jr. ja isosisko Ivanka. Vuonna 1991 Donald ja Ivana Trump erosivat.

Hän valmistui Pottstownissa, Pennsylvaniassa lähellä Philadelphiaa sijaitsevasta Hill Schoolista vuonna 2002,[3] ja toimi myöhemmin sen hallituksessa vuoteen 2013 saakka.

Eric Trump liittyi isänsä Trump Organization -yritykseen. Hän toimii sen varatoimitusjohtajana yhdessä veljensä ja sisarensa kanssa.[4] Vuonna 2006 Eric Trump perusti Eric Trump Foundationin, yleishyödyllisen säätiön, jonka tarkoituksena on kerätä rahaa vakavasti sairaille lapsille.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trump on ollut naimisissa aiemman pitkäaikaisen tyttöystävänsä, itseään kahta vuotta vanhemman Lara Yunaskan kanssa 8. marraskuuta 2014 lähtien.[1][5] Yunaska on Inside Editionin apulaistuottaja.