Elena Kampouris

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elena Kampouris
Henkilötiedot
SyntynytNew York, New York, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2012-
Aiheesta muualla
IMDb

Elena Kampouris (s. 16. syyskuuta 1997, New York, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan rooleistaan ​​Allison Dossina vuoden 2014 draamassa Men, Women & Children, Maya Deckerina NBC:n draamasarjassa American Odyssey, Paris Millerinä vuoden 2016 romanttisessa komediassa Kreikkalainen naimakauppa 2 ja Juliet Sykesinä vuoden 2017 draamassa Before I Fall. Vuonna 2016 Kampouris teki Broadway-debyyttinsä Les Liaisons Dangereuses -näytelmässä Cécile Volangesina. Tällä hetkellä Kampouris näyttelee Chloe Sampsonin roolia Netflixin supersankarisarjassa Jupiter's Legacy.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kampouris syntyi New Yorkissa Ivey Barryn, muotikuvittajan ja -suunnittelijan, ja Alexander Kampourisin tyttärenä, jotka omistaa boutique-viiniliikkeen Basking Ridgessä, New Jerseyssä. Hänen isänsä on kreikkalainen, Kassoksen saarelta, ja hänen äitinsä on amerikkalainen, syntyperältään englanti ja ranskalainen. Kampouriksella on yksi vanhempi veli, Emmanuel. Hän varttui Bridgewater Townshipissa, New Jerseyssä ja kävi Gill St. Bernard's Schoolia, vaikka hän jätti koulun ja häntä ohjattiin lukion viimeisinä vuosina.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2012 Kampouris teki näyttelijädebyyttinsä pienellä Constance Girl -roolilla yhdessä jaksossa CW:n teini-draamasarjassa Gossip Girl. Hän seurasi tätä Nickelodeonin televisiokomediaelokuvassa Jinxed (2013), jossa hän näytteli Ivy Murraya. Samana vuonna Kampouris teki elokuvadebyyttinsä draamassa Labor Day näytellen nuorta Rachel McCannina. Joulukuussa 2013 hän teki sopimuksen William Morris Endeavour -kykytoimiston kanssa.

Vuonna 2014 Kampouris näytteli Allison Dossia komedia-draamaelokuvassa Men, Women & Children. Myöhemmin hän esitti Alexiaa komedia-draamaelokuvassa The Cobbler.

Vuonna 2015 hän näytteli NBC:n trillerisarjassa American Odyssey Maya Deckeriä, Peter Facinellin hahmon tytärtä. Sarja peruttiin yhden kauden jälkeen. Kampouriksella oli sivurooli romanttisessa komediaelokuvassa Kreikkalainen naimakauppa 2.

Vuonna 2016 hän teki Broadway-debyyttinsä Les Liaisons Dangereuses -tuotannossa. Kampouris näytteli sivuroolia Cécile Volangesissa, varakkaassa ja naiivissa teinissä. Seuraavana vuonna hänellä oli sivurooli Juliet Sykesinä draamaelokuvassa Before I Fall.

Helmikuun 11. päivänä 2019 ilmoitettiin, että Kampouris valittiin Chloe Sampsoniksi Netflixin supersankarisarjaan Jupiter's Legacy.