Elävän kirjallisuuden festivaali

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Elävän kirjallisuuden festivaali (EKF) on jokavuotinen Tampereella järjestettävä kirjallisuus- ja kaupunkikulttuuritapahtuma. Helmikuussa järjestettävän tapahtuman toteuttajana toimii Tampereen yliopiston kirjallisuustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Teema ry.[1]

EKF:n ohjelmisto koostuu poikkitaiteellisesti eritaustaisten kulttuurin- ja taiteentekijöiden sekä tutkijoiden keskusteluista, esityksistä, performansseista ja työpajoista. Festivaali perustettiin vaihtoehdoksi kaupallisille ja henkilökeskeisille kirjamessuille ja sen tarkoituksena on yhä tarjota kirjallisuus- ja kulttuuriaiheista keskustelua, joka kurottaa yksittäisten tekijöiden ja teosten sijasta laajempiin aiheisiin. Kirjallisuutta ja muita taiteita lähestytään tekemisen ja vastaanottamisen näkökulmasta, sekä pohditaan niiden vaikutusta ympäröivään maailmaan ja toisin päin.

Festivaalin kohderyhmänä ovat kaikki kirjallisuudesta ja kulttuurista kiinnostuneet iästä ja koulutustaustasta riippumatta ja tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

EKF järjestettiin ensimmäisen kerran Teema ry:n toimesta 14. helmikuuta 2009 Sampolassa, minkä jälkeen tapahtuma on järjestetty Työväenmuseo Werstaalla. Vuosina 2010–2017 tapahtumaa järjesti Elävän kirjallisuuden yhdistys (ELKI ry), jolta vastuu tapahtuman järjestämisestä on siirtynyt jälleen Teemalle vuonna 2018, kun ELKI lakkautettiin. Viimeisin festivaali järjestettiin 16. helmikuuta 2019.

Festivaalin jatkopaikkana toimii vuosittain Tiiliskivi-klubi, jossa jaetaan Tiiliskivi-palkinto.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Elävän kirjallisuuden festivaali Tampereen korkeakouluyhteisö. Viitattu 20.8.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]