EPV Energia

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta EPV)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

EPV Energia on vuonna 1952 perustettu energiayhtiö,[1] joka tuottaa ja hankkii noin 5 % kaikesta Suomessa käytetystä sähköstä. Yhtiö tuottaa ja hankkii sähköä ja lämpöä osakkailleen, kotimaisille energiayhtiöille. EPV on myös yksi merkittävimmistä sähkönsiirtäjistä Suomessa. EPV Energialla on jo lähes 70 vuoden kokemus vastuullisesta energiantuotannosta. Panostamme määrätietoisesti päästöttömään, toimintavarmaan energiantuotantoon. Tavoitteenamme on hiilineutraali sähköntuotanto vuoteen 2030 mennessä. Vuonna 2021 päästöttömien osuus EPV Energian sähköntuotannosta oli jo 84,2 prosenttia. Vuonna 2021 EPV Energian liikevaihto oli 440 miljoonaa euroa, ja vuoden lopulla henkilöstömäärä oli 118. www.epv.fi[2]

EPV Energia on myös yksi Suomen suurimmista tuulivoiman tuottajista, jonka tuulivoimaohjelma käynnistyi jo vuonna 2006. Tällä hetkellä EPV Energian kuudes tuulivoimapuisto valmistuu hyvää vauhtia Närpiössä. Tuulivoima on yhtiölle tärkeä energiantuotantomuoto. Vuonna 2021 jo noin 23 % EPV:n sähköntuotannosta tuli tuulivoimasta.

EPV Energian suurin omistaja on Vaasan Sähkö, joka omistaa siitä yli 40 prosenttia. Muita, pienempiä suuromistajia ovat mm. Seinäjoen Energia, Lahti Energia, Vantaan Energia ja Kymppivoima oy.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. EPV:n historia epv.fi. Viitattu 29.5.2009.
  2. Etusivu EPV. Viitattu 9.12.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.