European Photovoltaic Industry Association

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta EPIA)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

The European Photovoltaic Industry Association (EPIA) on Euroopan aurinkokennoteollisuutta edustava yhdistys. Yhdistyksessä on yli 150 jäsentä, jäsenistön tuotannon kattaessa aurinkosähkön koko valmistusketjun silikaattivalmistuksesta järjestelmätoimituksiin. Yhdistys edustaa 95 % Euroopan ja 80 % koko maailman aurinkokennojen valmistajista. [1] yhdistyksen tarkoituksena on kannustaa aurinkosähkön tuotantoa kansallisella, eurooppalaisella ja maailmanlaajuisella tasolla, ja auttaa yhdistyksen jäseniä kehittämään liiketoimintaansa sekä EU:n sisäisillä, että globaaleilla markkinoilla. Yhdistyksen toimitilat sijaitsevat Brysselissä.[2].

EPIAn tavoitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähiajan markkinaosuus ja tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EPIAn lähivuosien markkinatavoite on tuottaa Euroopassa 7 miljoonalle asukkaalle sähkö aurinkosähkönä vuoteen 2010 mennessä. Vuonna 2007 sähköä tuotettiin 1,5 miljoonalle kotitaloudelle.[3] Markkinaosuuksiin verrattaessa tämä tarkoittaisi Euroopassa 3,6 GWpower tuotantoa ja maailmanlaajuisesti yhteensä 7 GWp tuotantoa.selvennä[1] Vuonna 2007 maailman aurinkokennokapasiteetti oli yli 9 GW.selvennäEPIA ennustaa, että aurinkokennojen sähköntuotanto on kulutuksen huipputunteina taloudellisesti kilpailukykyistä muiden sähköntuotantotapojen kanssa Etelä-Euroopassa vuonna 2015 ja muualla Euroopassa vuonna 2020.[2] Järjestön mukaan tuotannon kaksinkertaistaminen laskee tuotantokustannuksia 20 prosenttia.[4]lähde tarkemmin?

Tukijärjestelmien muutos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EPIAn ajaa tukijärjestelmien uudistamista niin, että uudistuvan energiantuotannon saama tuki kanavoitaisiin kokonaan syöttötariffien kautta. Järejstö pitää tukea tarpeellisena uuden tekniikan käyttöönoton nopeuttamiseksi. EPIAn mukaan esimerkiksi Saksan aurinkokennojen syöttötariffijärjestelmä on yksinkertainen ja toimiva, ja se on lisännyt Saksassa sekä aurinkokennojen käyttöä, että tuotantoa.[5] EPIAn mukaan syöttötarifffi ei kuitenkaan automaattisesti johda hyvään tulokseen, vaan se on suunniteltava huolella. Tuen tulee olla riittävää rohkaistaakseen sijoittajia investointeihin, mutta sen tulee toisaalta olla yleisesti hyväksyttävällä tasolla.[5]

Jäsenyydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EPIA on jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä:[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c , Photovoltaic powersystems programme: EPIA. PCPS Annual Report 2007, Implementing agreement on photovoltaic power systems, , s. 57-58. International Energy Agency IEA. Artikkelin verkkoversio (pdf) Viitattu 31.5.2008. (englanniksi) (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. a b Global Market Outlook for Photovoltaics until 2012. Facing a sunny future (Arkistoitu – Internet Archive), EPIA, helmikuu 2008, esite, 8 s
  3. Photovoltaic Energy: Electricity from the Sun (Arkistoitu – Internet Archive), EPIA 2008
  4. Supporting Solar Photovoltaic Electricity An Argument for Feed-in Tariffs EPIA. tammikuu 2008. Arkistoitu 18.3.2018. Viitattu 18.03.2018.
  5. a b Supporting Solar Photovoltaic Electricity An Argument for Feed-in Tariffs (s.6-7, 15-16) EPIA. tammikuu 2008. Arkistoitu 18.3.2018. Viitattu 18.03.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]