Eläinten hyvinvointikeskus

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta EHK)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eläinten hyvinvointikeskus (EHK) on eläinten hyvinvointiin erikoistunut asiantuntijaverkosto. EHK edistää eläinten hyvinvoinnin valvonnan ja tutkimuksen kansallista yhteistyötä eläinten hyvinvoinnin turvaamiseksi ja parantamiseksi. EHK:n tehtävänä on myös edistää eläinten hyvinvoinnin tutkitun tiedon levittämistä ja tunnistaa omalta osaltaan kansallisia tutkimustarpeita. EHK toimii Luonnonvarakeskuksen yhteydessä. Keskuksen toimintaa rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Eläinten hyvinvointikeskuksen perustivat vuonna 2009 maa- ja metsätalousministeriö, Helsingin yliopisto ja silloinen Elintarviketurvallisuusvirasto (nykyinen Ruokavirasto).

EHK toimii läheisessä yhteistyössä suomalaisten eläinten hyvinvoinnin tutkimusryhmien (kuten Eläinten hyvinvoinnin tutkimuskeskus, Helsingin yliopisto) kanssa. Keskus hyödyntää myös eläinsuojeluasiamiehen sekä tieteellisten seurojen, kuten Yhteiskunnallisen ja kulttuurisen eläintutkimuksen seuran asiantuntemusta. Eläinten hyvinvointikeskus toimii sihteerinä tuotantoeläinten sekä seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnissa.

Eläinten hyvinvointikeskus levittää puolueetonta, tutkimukseen perustuvaa tietoa eläinten hyvinvoinnista muun muassa eläintieto.fi -sivustolla ja sosiaalisessa mediassa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]