Dribbble

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dribbble
Dribbble-logo.gif
Verkkosivusto http://dribbble.com
Tyyppi Verkkoyhteisö
Rekisteröinti Vapaaehtoinen
Luonut Rich Thornett
Dan Cederholm
Avattu 2009
Nykyinen tila Aktiivinen

Dribbble on graafisille suunnittelijoille suunnattu yhteisöpalvelu, jossa jaetaan omia ja kommentoidaan toisten töitä. Shoteiksi kutsutut työt ovat korkeintaan 400x300 pikselin kokoisia (tai 800x600 pikseliä HiDPI-näytöillä, kuten esimerkiksi Retina MacBook Pro:lla).[1] Shotin lisäksi tulee työn nimi, työssä käytetyt värit hex-arvoina, työhön liittyvät tägit sekä vaihtoehtoisesti linkki kokonaiseen työhön, jos se on suurempi kuin 400x300 pikseliä.

Dribbblessä on kahdenlaisia kävijöitä; julkaisijoita (prospecters) ja etsijöitä (scouters). Julkaisijat ovat usein freelancereita, jotka jakavat töitään ja usein tarjoavat itseään palkattavaksi. Etsijät joko etsivät ihmisiä palkattavaksi tai vain selaavat muiden töitä. Kaikki rekisteröityneet kävijät voivat kommentoida toisten julkaisuja, tykätä niistä, jakaa niitä sosiaalisiin medioihin (Facebook, Twitter ja Pinterest) tai lisätä kuvia omiin kokoelmiinsa (buckets).

Dribbbleen voi myös ostaa Pro-jäsenyyden, jolla saa paremman haun, mahdollisuuden ottaa yhteyttä julkaisijoihin, mahdollisuuden luoda listoja julkaisijoista sekä Pro-merkinnän nimensä perään. Pro-jäsenyys maksaa 20 dollaria vuodessa.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]