Dominicones

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dominicones (1967–1973) oli helsinkiläisen Käpylän seurakunnan nuorten lauluyhtye, joka teki yhden single-levyn Kirkon nuoriso -levymerkille, yhden LP:n Nuorten keskus -levymerkille ja esiintyi n. 150 kertaa, muun muassa Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla 1972.

Yhtye toimi kahdessa kokoonpanossa. Ensimmäinen (1967–1969) oli Jukka Linkoheimo - Kare Ojaniemi - Antti Koski - Seppo Siirala. Tällä joukolla tehtiin single 'Tiellä ken vaeltaa' / 'Ilman sua' (KN-1) Yleisradion Liisankadun-studiolla Helsingissä tammikuussa 1969. Äänittäjänä oli Kari Tamminen. Toinen kokoonpano (1970–1973) oli Jukka Linkoheimo - Kare Ojaniemi - Tiina Haartti - Kaisla Ojaniemi. Tämä joukko teki LP:n Ihminen (NKLP-1) Finnvoxin A-studiolla Helsingissä keväällä 1973. Avustavina muusikoina levyllä soittavat Kari Chydenius (sähkökitara), Seppo Siirala (akustinen kitara), Matti Niiranen (piano) ja Antti Simolin (bongot). Äänittäjänä oli Jouko Ahera.

Dominiconesin 'tavaramerkki' oli neliääniset laulusovitukset aikana, jolloin se ei ollut kovin yleistä. Harjoituksia oli kahdesti viikossa.

Kummankin kokoonpanon sovittaja ja johtaja oli Kare Ojaniemi.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tiellä ken vaeltaa/Ilman sua (1969)
  • Ihminen (1973)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]